Nogometaši in navijači Mure imajo pestro evropsko poletje. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši in navijači Mure imajo pestro evropsko poletje. Foto: www.alesfevzer.com

Gostitelji so imeli najlepšo priložnost na tekmi v 24. minuti, ko je po podaji Žige Kousa z desne strani Kai Cipot z glavo zadel vratnico. Gostje so sicer bolje začeli tekmo, a je bil Matko Obradović tako ob poskusu Jakuba Sylvestra v 8. kot strelu Francisa Kyeremeha v 9. minuti na mestu. V 28. minuti je Sylvestr zatresel mrežo, a je bil v prepovedanem položaju, zato je bil zadetek razveljavljen. Statistika prvega polčasa: streli 5 : 10, v okvir vrat 3 : 2, posest žoge 48 : 52 odstotkov.

V drugem polčasu so imeli Sobočani več časa žogo v svoji posesti. V 50. minuti je s približno 18 metrov sprožil Mihael Klepač, a je žoga poletela prek vrat Edvinasa Gertmonasa. V 57. in 59. minuti je bil znova dejaven Cipot. Najprej je bil ob njegovem strelu na mestu gostujoči vratar, ob drugem poskusu pa je žoga zletela previsoko. Litovci so svojo najlepšo priložnost zapravili v 85. minuti, ko je po predložku z glavo streljal Tomislav Kiš, a je bil Obradović tudi takrat na mestu. Končna statistika: streli 14 : 12, v okvir vrat 5 : 3, posest žoge 49 : 51 odstotkov.

Šimundža zadovoljen z igro v drugem polčasu

Pomurci so v dvoboju v vlogi manjšega favorita. Če bi državnim prvakom uspelo preskočiti Žalgiris, bi si že zagotovili najmanj nastop v skupinskem delu Konferenčne lige.

Če bo Mura napredovala, se bo v 4. predkrogu pomerila s Sturmom iz Gradca. Prvo tekmo bi igrala doma 19. avgusta, povratno v gosteh 26. avgusta.

Evropskih nastopov pa ne bo konec niti ob neuspehu proti tekmecu iz Litve. V tem primeru Muro čaka selitev v zadnji kvalifikacijski krog Konferenčne lige, kjer jo čaka poraženec dvoboja Priština – Bodø/Glimt (Norveška). Na prvem srečanju na Kosovu je bilo 2 : 1 za domače.

Luka Bobičanec v akciji. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Bobičanec v akciji. Foto: www.alesfevzer.com

Evropska liga, 3. predkrog, prva tekma

MURA – ŽALGIRIS 0 : 0
2500 gledalcev

Mura: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Horvat, Kozar (67./Lotrič), Šturm (87./Pucko), Kous, Bobičanec (87./Maroša), Klepač (67./Škoflek), K. Cipot (67./Lorbek).

Žalgiris: Gertmonas, Bopesu, E. Pape Diaw, Ljubisavljević, Mikoliunas, Onazi (73./Kuklys), Verbickas, Uzela, Videmont (87./Jarusevičius), Sylvestr (54./Kiš), Kyeremeh (73./Tadić).

Sodnik: Andreas Ekberg (Švedska)

Povratna tekma bo v četrtek ob 19.00.