Nino Kouter se drugič podaja v tujino. Pred petimi leti je za sezono šel samo čez Muro v Radgono v Avstrijo, zdaj pa kot reprezentant v drugo turško ligo. Foto: www.alesfevzer.com
Nino Kouter se drugič podaja v tujino. Pred petimi leti je za sezono šel samo čez Muro v Radgono v Avstrijo, zdaj pa kot reprezentant v drugo turško ligo. Foto: www.alesfevzer.com

Kot so zapisali pri Muri, so za 27-letnega vezista dobili odškodnino, a njene višine niso razkrili. Nino Kouter je z Muro osvojil naslov državnega in pokalnega prvaka, v prvi in drugi slovenski ligi ter slovenskem pokalu je zbral 201 nastop, ob tem pa dosegel dvajset zadetkov. Za Muro je zaigral tudi na štirinajstih tekmah v evropskih tekmovanjih in se dvakrat vpisal med strelce.

"Nino Kouter po štirih uspešnih letih zapušča Muro in se podaja novemu izzivu nasproti. Nino je veliko dal Muri, tudi Mura je njemu dala veliko in iz njega naredila reprezentanta. V klubu mu želimo veliko sreče v nadaljevanju kariere in verjamemo, da se naše poti nekega dne ponovno srečajo," je dejal športni direktor Denis Rajbar.

Iz Rome v Olimpijo

Olimpija se je okrepil z 19-letnim Senegalcem Laminom Tallom mlajšim. Kot poroča spletna stran ljubljanskega kluba, je napadalec, ki je nazadnje igral za mlado ekipo italijanskega prvoligaša Rome, podpisal pogodbo do 30. junija 2024.

Senegalec je za mlado ekipo Rome debitiral leta 2019, ko je dopolnil 18 let. V dveh sezonah je zabeležil 44 nastopov in dosegel 14 zadetkov ter štiri asistence. Za člansko ekipo ni zaigral, čeprav so ga priključili tudi njej.

"Zelo sem zadovoljen in vesel, da sem se pridružil Olimpiji. Zelena barva je moja najljubša, saj me spominja na dom. Z zadovoljstvom pričakujem novo poglavje v karieri. Tu sem, da pomagam ekipi do želenih rezultatov, kot napadalec pa si seveda želim dosegati zadetke. Na treningu sem že spoznal nove soigralce in prvi vtis je zelo pozitiven. Vsi v klubu so bili do mene zelo prijazni," je za spletno stran kluba dejal Senegalec.