Maribor ima kljub izpadu iz kvalifikacij Lige prvakov še vse možnosti, da v Evropi letos pusti dober vtis, saj se lahko prebije v skupinski del Evropske lige ali pa vsaj v Konferenčno ligo. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor ima kljub izpadu iz kvalifikacij Lige prvakov še vse možnosti, da v Evropi letos pusti dober vtis, saj se lahko prebije v skupinski del Evropske lige ali pa vsaj v Konferenčno ligo. Foto: www.alesfevzer.com

"Ni prijetno, da imamo po treh krogih le tri točke, a vseeno ne smemo na to gledati preveč črnogledo, je pa to opozorilo, da je treba igro dvigniti na višjo raven," je slab start v novo sezono komentiral Rok Kronaveter.

V nedeljo je Maribor z 2:1 izgubil v gosteh proti Kopru. Zdelo se je, kot da po izpadu iz kvalifikacij Lige prvakov igralci še niso pravi. Trener Radovan Karanović je sicer osvežil ekipo in priložnost ponudil 17-letnemu Tinetu Čuku, saj je ekipa okrnjena na krilnih položajih, ter novincema Andražu Žiniču in Vladanu Vidakoviću.

Sorodna novica Maribor klonil v 88. minuti, prihodnji teden v Evropski ligi proti Helsinkom
Nov poraz Maribora: Ne smemo si več privoščiti slabih tekem

V treh prvenstvenih tekmah je Maribor dobil sedem golov, drugače pa je bilo v dveh dvobojih s Šerifom, kjer je (na obeh tekmah) v oči bodla neučinkovitost, saj je Maribor v okvir vrat sprožil le en strel. Po slovesu od kvalifikacij Lige prvakov gre Maribor zdaj v 3. krog kvalifikacij za Evropsko ligo. Tekmec bo finski prvak HJK Helsinki, ki je trenutno (po 16 odigranih tekmah) na drugem mestu domačega prvenstva. Njegove sanje o uvrstitvi v Ligo prvakov je precej kruto končala Viktoria Plzen. Češki prvak je bil obakrat boljši, na povratni tekmi celo s 5:0.

Maribor bo prvo tekmo odigral v Ljudskem vrtu, in sicer v četrtek, 4. avgusta, ob 20.15. Radovan Karanović je (v izjavi za klubsko spletno stran) poudaril, da bo moral predvsem psihološko dobro pripraviti ekipo: "Vse bomo naredili, da ekipo dvignemo in si povrnemo samozavest, psihološko moč. Verjamem, da bomo pred našimi navijači v povsem drugačni podobi. Odmisliti moramo, kar je bilo, in gremo v priprave na nov izziv z optimizmom. Potrebujemo dobro izhodišče pred povratnim dvobojem v Helsinkih."

Za Maribor ni ravno dobrodošlo, da ga ravno med obema evropskima tekmama s Helsinki čaka še večni derbi z Olimpijo (v nedeljo v Ljudskem vrtu). Ljubljančani so v sezono krenili brezhibno, če bi zmagali še v nedeljo, bi bila razlika med Olimpijo in Mariborom že devet točk.

Nino Žugelj. Foto: www.alesfevzer.com
Nino Žugelj. Foto: www.alesfevzer.com

Žugelj po šestih letih zapušča Ljudski vrt
Nino Žugelj bo kariero nadaljeval na Norveškem pri klubu Bodo/Glimt. Žugelj je bil pri vijoličastih od poletja 2016, ko je prišel v nogometno šolo kot obetavni vezist iz Dravograda. Osvojil je dva naslova državnega prvaka.

"Odhajam z nekoliko grenkim priokusom, saj sem na zadnji tekmi odšel z igrišča s porazom in z razbito glavo. Toda verjamem, da bodo fantje uspešno nadaljevali sezono, za menoj pa, ko se ozrem nazaj, ostajajo izjemni, nepozabni spomini," je povedal za klubsko spletno stran.