Nino Žugelj je bil znova v začetni postavi Maribora, a je moral v 45. minuti zaradi poškodbe glave predčasno z igrišča. Poškodovani Martin Milec, Aleks Pihler in Marko Božić sploh niso odpotovali v Moldavijo. Foto: www.alesfevzer.com
Nino Žugelj je bil znova v začetni postavi Maribora, a je moral v 45. minuti zaradi poškodbe glave predčasno z igrišča. Poškodovani Martin Milec, Aleks Pihler in Marko Božić sploh niso odpotovali v Moldavijo. Foto: www.alesfevzer.com

Potem ko je bilo prejšnjo sredo v Ljudskem vrtu 0:0, se je v prvem polčasu tekme v Kišinjevu Maribor, ki je igral s tremi branilci ter Svenom Šoštaričem Karićem in Rokom Sirkom v začetni enajsterici, dobro zoperstavil tekmecu. V 13. minuti je bil tudi nevaren, ko je Gregor Sikošek poslal predložek v kazenski prostor, po odbijanju žoge pa vijoličasti niso uspeli streljati. Dišalo je po igranju z roko, vendar madžarski sodnik Tamas Bognar ni dosodil 11-metrovke.

Šerif je zapretil v 21. minuti, a prave nevarnosti ni bilo. V 32. minuti je po strelu iz kota z glavo poskusil visoki Stjepan Radeljić, toda ni bil natančen.

39. minuta je prinesla novo priložnosti pred domačimi vrati. Po podaji Nina Žuglja po tleh z desne strani je Pernambuco izbil žogo pred Sikoškom. Žugelj je moral v 45. minuti predčasno z igrišča, potem ko je po dvoboju ob stranski črti padel in z glavo trčil v betonski zid ob zelenici. Zamenjal ga je Ignacio Guerrico.

Yansane zadel tri minute po prihodu na zelenico

Gostitelji so na začetku drugega polčasa pritisnili in si v 49. minuti pripravili do tedaj najlepšo priložnost. S 14 metrov je močno streljal Ibrahim Rasheed, vratar Menno Bergsen se je dotaknil žoge in jo s pomočjo prečke odbil v kot.

Po 15 minutah so se Mariborčani otresli pritiska in znova ogrozili vrata Šerifa. V 61. minuti je Gaby Kiki v zadnjem trenutku izbil žogo pred kapetanom Rokom Sirkom v kot. Pet minut pozneje je Ivan Brnić streljal čez prečko.

Vse do 88. minute se je nato Maribor uspešno kosal z gostitelji, blizu je bil podaljšek, vendar so se moldavijski prvaki v zadnjih minutah vendarle veselili zadetka. Po prostem strelu z desne strani in odbiti žogi je bil iz gneče pred vrati strelec rezervist, 24-letni Gvinejec Momo Yansane, ki je na zelenico prišel le tri minute prej.

Statistika tekme Šerif – Maribor (vir: uefa.com)

Streli: 11:3

V okvir vrat:
4:0

Koti:
10:1

Tudi proti Helsinkom najprej doma

V prvem krogu kvalifikacij so slovenski prvaki izločili Šahtjor iz Soligorska, potem ko so v gosteh (tekma je bila v Turčiji) zmagali z 0:2. Zmaga v Kišinjevu bi pomenila, da so se Štajerci že uvrstili najmanj v skupinski del Konferenčne lige, vendar se to ni zgodilo.

Šerif se bo v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov pomeril s češkim prvakom Viktorio Plzen, ki je bila dvakrat boljša od finskega prvaka HJK Helsinki. Čehi so na prvi tekmi na Finskem zmagali z 1:2 (0:1), pred domačimi navijači pa kar s 5:0 (3:0).

Prav Helsinki bodo prihodnji teden tekmec Mariborčanov v tretjem krogu kvalifikacij za Evropsko ligo. Prva tekma bo v četrtek v Ljudskem vrtu, povratna pa teden pozneje v finski prestolnici.

Liga prvakov, 2. predkrog, povratna tekma

ŠERIF TIRASPOL – Maribor 1:0 (0:0) 0:0
6738; Yansane 88.

Šerif: Abalora, Kpozo, Radeljić, Kiki, Renan Guedes, Badolo, Kyabou, Lushkja, Pernambuco (69./Ouattara), Rasheed, Tejan (85./Yansane).

Maribor: Bergsen, Watson (92./Šturm), Mitrović, Šoštarič Karić, Repas, Antolin (73./Uskoković), Sikošek, Brnić, Žugelj (45./Guerrico; 92./Vipotnik), Sirk (73./Kronaveter), Baturina.

Sodnik: Tamas Bognar (Madžarska)

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.

Karanović ni uspel presenetiti Šerifa s taktiko