Mura že odpotovala iz Estonije, obeta se ji zmaga za zeleno mizo

"Tekma v Estoniji ni bila odpovedana zaradi okužbe našega igralca, ampak zaradi okužb, ki jih je imel Kalju, in inštituta za nacionalno zdravje Estonije, ki je prepovedal tekmo. Sestala sta se predsednik vlade in minister za zdravje, pod katerim je odgovornost vseh športnih prireditev. Dogovorila sta se, da ne moreta izdati posebnega dovoljenja za tekmo. Po prihodu naše ekipe na stadion so nas ločili. Vsaka ekipa je bila na svoji strani tribune. Po nadaljnjih postopkih nas je Uefa obvestila, da se lahko vrnemo nazaj v hotel. Izpolnili smo vse zahteve, ki so nam bile naložene. V stiku smo bili tudi z NIJZ-jem. Iz naše strani ni bila storjena nobena napaka," je pojasnil poslovni direktor Mure Aleš Kegelj.

Mura se je že v četrtek vrnila v Slovenijo. Sobočani so se sicer držali protokola in prišli na stadion ter čakali na uradno odločitev odgovornih. Kakšna bo usoda tega dvoboja, še ni znano, lahko je prestavljen na drugi termin, najverjetneje pa se zdi, da bodo Sobočani napredovali za zeleno mizo. Zadnjo besedo bo imela Uefa.

Enajst Sarajevčanov pozitivnih

Tekma prvega kroga kvalifikacij Evropske lige v nogometu med izraelskim klubom Maccabi Haifa in bosanskim Željezničarjem je prestavljena zaradi 11 pozitivnih izvidov na covid-19 v sarajevskem klubu. Šest nogometašev je bilo na novi koronavirus pozitivnih pred odhodom v Izrael, ponovno testiranje v Hajfi pa je razkrilo še pet dodatnih pozitivnih izvidov.

Za napredovanje v drugi krog kvalifikacij odloča le ena tekma. Drugi krog kvalifikacij bo 17. septembra. Žreb bo v ponedeljek.

EVROPSKA LIGA
1. PREDKROG

OLIMPIJA – Vikingur Reykjavik (ISL) 2:1 (1:1, 0:1) - po podaljšku
Fink 88., Bosić 106.; Karlsson 27.
RK: Ottesen 5./Vikingur

Maribor – COLERAINE (S. IRS) 5:6 (1:1, 0:0) - po enajstmetrovkah
Požeg Vancaš 65.; McLaughlin 62.
Dervišević je v 105. minuti z 11-m zadel prečko.

Prestavljeno:
NÖMME KALJU (EST) – MURA