Ousmane Dembele bo tudi v klubu zdaj združil moči z dobrim prijateljem Kylianom Mbappejem. Foto: AP
Ousmane Dembele bo tudi v klubu zdaj združil moči z dobrim prijateljem Kylianom Mbappejem. Foto: AP

Dembele je imel veljavno pogodbo s katalonsko zasedbo do leta 2024, a je pariška ekipa izkoristila klavzulo v pogodbi in ga odkupila za 50 milijonov evrov. "Zelo sem vesel, da sem se pridružil PSG-ju. Komaj čakam, da zaigram v novem klubu," je za spletno stran novih delodajalcev dejal 26-letni francoski reprezentant, ki so ga v preteklosti pestile številne poškodbe.

Nase je opozoril v dresu Rennesa. Od tam je leta 2016 odšel v Borussio iz Dortmunda, leto dni pozneje pa v Barcelono. Hitronogi in tehnično dovršeni krilni napadalec je za Francijo na 37 tekmah dosegel štiri gole, leta 2018 pa je bil del zasedbe, ki je osvojila naslov svetovnih prvakov. Dembele je osma okrepitev PSG-ja v tem prestopnem roku. Pred njim so prišli Francoz Lucas Hernandez, Španca Marco Asensio in Arnau Tenas, Portugalec Goncalo Ramos, Slovak Milan Škriniar, Urugvajec Manuel Ugarte, Italijan Cher Ndour in Južni Korejec Lee Kang-in.

Medtem pa PSG, kot kaže, zapušča Neymar, ki je v francoski prestolnici preživel šest let. PSG ga je tedaj odkupil prav tako od Barcelone, ko je aktiviral odkupno klavzulo 222 milijonov evrov, kar je še vedno rekordna odškodnina. Številni mediji že nekaj časa poročajo, da si želi brazilski zvezdnik vrnitve v Barco. Temu naj bi bilo naklonjeno tudi vodstvo španskih prvakov, še vedno pa ni privolitve od trenerja Xavija. Do konca prestopnega roka si želi okrepiti desni bok, glavna njegova želja pa naj bi bil Joao Cancelo.

Vodstvo La lige vložilo pritožbo proti PSG-ju

Vodstvo španske lige je medtem na Evropsko komisijo vložilo pritožbo proti PSG-ju, kar naj bi uničeval trg zaradi neupravičenih dodatnih izplačil katarskih lastnikov, s katerim lahko klub kupi najboljše trenerje in igralce. "PSG na ta način dobiva sredstva z netržnimi načini, s katerimi uničuje trg. Prav tako so mu na voljo marketinška sredstva, ki ne odražajo resničnih tržnih vrednosti. Na ta način nelegalno povečuje športno moč in negativno vpliva na druge klube," so pri La ligi zapisali v sporočilu.

Vodstvo lige upa, da PSG v bodoče ne bo mogel tega več početi, pri tem se sklicuje na novo evropsko uredbo pri pridobivanju sredstev izven Evropske unije, ki je stopila v veljavo 12. julija letos.


Ligue 1, 1. krog
NICE – LILLE 1:1 (1:0)
Laborde 19.; Diakite 93.

MARSEILLE - REIMS 2:1 (1:1)
Ounahi 23., Carvalho 73.; Ito 10.

Ob 21.00:
PARIS SG – LORIENT

Nedelja ob 13.00:
BREST – LENS

Ob 15.00:
CLERMONT – MONACO

MONTPELLIER – LE HAVRE

NANTES – TOULOUSE

Ob 17.05:
RENNES – METZ

Ob 20.45:
STRASBOURG – LYON