Gianluigi Donnarumma brani vrata PSG-ja od leta 2021. Foto: EPA
Gianluigi Donnarumma brani vrata PSG-ja od leta 2021. Foto: EPA

Roparji so par, ki je pozneje poiskal pomoč tudi v bolnišnici, zvezali in mu grozili z orožjem v stanovanju v 8. okrožju prestolnice, kar je potrdila tudi novičarska spletna stran Actu17. Donnarumma je bil med ropom "lažje poškodovan", za zdaj druge podrobnosti niso znane, njegova partnerka pa je na srečo ostala nepoškodovana, še navaja AFP.

Donnarumma z ženo. Foto: EPA
Donnarumma z ženo. Foto: EPA

Storilci so na begu, preiskavo pa je prevzela pariška pravosodna policija. Po poročanju Actu17 je policijo poklicalo osebje bližnjega hotela, kamor se je par zatekel po ropu okoli 3. ure zjutraj, ko se je osvobodil vrvi. Po navedbah policijskega vira je škoda trenutno ocenjena na pol milijona evrov v "urah, nakitu in luksuznih usnjenih izdelkih".

Številni nogometaši PSG-ja žrtve roparjev
24-letni Donnarumma naj bi v soboto odpotoval na Japonsko, kamor gre pariški klub na predsezonsko turnejo. V petek naj bi se udeležil tudi prijateljske pripravljalne tekme proti Le Havru. Več igralcev ali nekdanjih igralcev PSG-ja je bilo že žrtev vlomov v zadnjih letih. Vendar običajno v njihovi odsotnosti od doma, med njimi Presnel Kimpembe, Marquinhos, Thiago Silva in Angel Di Maria, Dani Alves, Eric Maxim Choupo-Moting, Sergio Rico in Mauro Icardi.

Januarja je kazensko sodišče v Versaillesu blizu Pariza dva moška obsodilo na zapor zaradi vloma v Marquinhosevo domovanje marca 2021. Februarja je kazensko sodišče v Nanterru prav tako v pariški regiji obsodilo dva moška na tri in štiri leta zapora zaradi vloma v dom nekdanjega igralca PSG-ja, Angela Di Marie marca 2021.