Le Havre se po 14 letih vrača v prvo ligo. Foto: Twitter/Le Havre
Le Havre se po 14 letih vrača v prvo ligo. Foto: Twitter/Le Havre

Edini zadetek je v 11. minuti dosegel Josue Casimir. Tik pred koncem tekme so navijači vdrli na igrišče, tekma je bila prekinjena za približno 20 minut, nato je bila vendarle odigrana do konca in slavje se je lahko začelo.

Sorodna novica Luka Elsner na polovici druge francoske lige

Luka Elsner je pred to sezono prevzel Le Havre, ki se je zdaj po 14 letih spet vrnil med elito. "To je vrhunec vseh prizadevanj, ki smo jih kot ekipa vložili. Ponosen sem, da sem doživel to dogodivščino z igralci, osebjem in vsemi, ki so delali za ta naslov. S tem smo stkali posebno vez, ki bo trajala vse življenje. Zdaj nas čaka odlična zabava," je bil zadovoljen Elsner, ki je klub popeljal do šestega naslova v tem tekmovanju.

Kar 32 tekem brez poraza
Po medlem začetku prvenstva (dve točki na prvih treh tekmah), je sledil neverjeten niz, kjer je klub dosegel kar 19 zmag in 13 remijev. Šele sredi maja je utrpel dva poraza in malce ogrozil zmago, ki pa jo je na koncu le potrdil.

Metz blizu drugemu mestu
Le Havre je prvenstvo končal s 75 točkami, drugi je trenutno Metz (72 točk), ki je s 3:2 premagal Bastio. Dve mesti peljeta v elito, a Metz še ni na varnem, saj ima tretji Bordeaux 69 točk, a petkova tekma proti Rodezu je bila po 22 minutah prekinjena (Rodez je vodil). Disciplinska komisija bo v ponedeljek odločala o usodi te tekme.

Luka Elsner popeljal Le Havre v prvo ligo in na priprave na Bledu