Navijači Lyona so v tej sezoni poskrbeli že za dva velika izgreda. Foto: AP
Navijači Lyona so v tej sezoni poskrbeli že za dva velika izgreda. Foto: AP

Obe ekipi sta prejeli tudi denarno kazen. Ekipa iz Pariza bo plačala 10.000, iz Lyona pa 52.000 evrov. Sedemkratni francoski državni prvak in petkratni pokalni prvak iz Lyona je bil zaradi podobnega izgreda svojih privržencev na novembrski prvenstveni tekmi z Marseillem že denarno kaznovan, ob tem pa mu je vodstvo lige odvzelo tudi eno točko.

Že po nekaj minutah pri izvajanju kota so navijači gostujočega nogometaša Dimitrija Payeta v glavo zadeli s polno plastenko vode. Sodnik je tekmo najprej prekinil, po dveh urah pa jo je odpovedal. Na incident se je ostro odzvala tudi francoska ministrica za šport Roxana Maracineanu, ki je napovedala spremembe, s katerimi bi v takšnih primerih bolje zavarovali športnike.

Nica brez boja v osmini finala pokala
Na pokalni tekmi med zasedbama iz Pariza in Lyona sredi tega meseca so izbruhnili neredi navijačev na tribunah. Huligani obeh ekip so se med polčasom spopadli na stadionu Charlety in uporabili pirotehnična sredstva.

Pri njunem spopadu so posredovali varnostniki in policija, del izgrednikov pa je nato vdrl na igrišče. Tam so se že zbrali sodniki in igralci, ki so se nato vrnili v slačilnice in tekme niso nadaljevali. Do prekinitve tekme je bil izid neodločen 1:1.

Nogometaši Nice bi se morali pomeriti z zmagovalcem tega obračuna, a so se zdaj brez boja uvrstili v četrtfinale.