Kylian Mbappe je bil najboljši igralec francoskega prvenstva v pretekli sezoni. Foto: AP
Kylian Mbappe je bil najboljši igralec francoskega prvenstva v pretekli sezoni. Foto: AP

Izjemni napadalec je v intervjuju za RMC Sport poudaril, da je poleti želel oditi iz kluba. 22-letnik ima zdaj zelo zvezdniško družbo na Parku princev, Neymarja in Lionela Messija.

"Prosil sem za dovoljenje za odhod. Od trenutka, ko sem sprejel odločitev, da ne bom podaljšal pogodbe, sem klubu želel dati možnost, da dobi odškodnino. PSG mi je dal veliko, vedno sem bil srečen, še vedno sem. Odločitev sem sporočil dovolj zgodaj, da bi se klub lahko odzval. Želel sem, da bi se razšli s stiskom rok, da bi bil to za klub dober posel. Povedal sem tudi, da če me ne bodo pustili oditi, bom ostal," je dejal Mbappe.

"Prebral sem že marsikaj. Zavrnil naj bi že šest ali sedem ponudb. Slišal sem tudi, da ne govorim z Leonardom, kar pa ne drži. Moj položaj je jasen. Želel sem oditi in to sem povedal pravi čas, konec julija. Nisem želel čakati na konec avgusta."

L'Equipe: Nogomet v Neymarjevem življenjskem slogu ni več prioriteta
V nedeljo je PSG doživel grenek poraz v Rennesu z 0:2. Popolnoma je odpovedal Neymar, ki je daleč od prave forme.

Osrednji časopis L'Equipe je zapisal: "Neymar je zelo daleč od igralca izpred petih ali šestih let v Barceloni, veliko slabši pa je tudi od prejšnje sezone Lige prvakov. Nogomet v njegovem življenjskem slogu ni več prioriteta."