Kje bo Lionel Messi igral prihodnjo sezono? Foto: EPA
Kje bo Lionel Messi igral prihodnjo sezono? Foto: EPA

Športni časopis L'Equipe je ob tem zapisal, da je argentinski superzvezdnik na izhodnih vratih. Klub naj bi namreč sprejel odločitev, da z njim ne podaljša pogodbe. Messi, ki je decembra vodil Argentino do naslova svetovnega prvaka, je še v nedeljo sodeloval pri domačem porazu proti Lorientu (1:3), nato pa odpotoval v državo, za katero opravlja vlogo ambasadorja in zato prejme lepe denarce.

A za pot ni imel dovoljenja kluba. Kot je zapisal L'Equipe, je trener PSG-ja Christophe Galtier igralcem napovedal, da bodo v primeru zmage proti Lorientu imeli dva prosta dneva, v primeru poraza pa bodo morali trenirati v ponedeljek. Messi naj bi na klub pred tekmo naslovil prošnjo za odsotnost, ta pa mu je odgovoril, da lahko odpotuje, če ekipa v nedeljo osvoji vsaj točko. Argentinec je po porazu nato vseeno odpotoval v Savdsko Arabijo, PSG pa se je na njegovo potezo odzval z dvotedensko kaznijo.

Messi za 360 milijonov v Savdsko Arabijo?

Angleški The Telegraph zatrjuje, da je Lionel Messi v resnih pogovorih, da sledi Cristianu Ronaldu in nadaljuje kariero v Savdski Arabiji. Država, s katero že ima sklenjeno bogato pogodbo o turistični promociji, naj bi mu ponujala bajnih 363 milijonov evrov letne plače, če bi zaigral za Al Hilal v savdski profesionalni ligi. Ponujena plača je še enkrat višja od zneska, ki ga bo Ronaldo prejel za eno sezono igranja za Al Nassr.

Možna tudi vrnitev v Barcelono

L'Equipe je sicer že pred mesecem dni vznemiril nogometno javnost z ugibanji, da Messi ne bo podaljšal sodelovanja s Parižani. Po zadnjem zapletu pa zdaj poroča, da se je klub že odločil za zaključek sodelovanja po koncu sezone. PSG naj bi sicer sprva iskal pot za nadaljevanje sodelovanja, kot kaže, pa so po zadnjih dogodkih možnosti za nadaljevanje sodelovanja izpuhtele.

Pred poletnim prestopnim rokom je tako pričakovati poplavo ugibanj o naslednjem delodajalcu 35-letnega Argentinca. V zadnjem času se je med možnimi snubci pojavilo tudi ime Messijevega prvega kluba, Barcelone. Argentinec bo zaradi suspenza moral izpustiti tekmi francoske lige proti Troyesu in Ajacciu. Pariški klub ima nato na sporedu še tri tekme do konca sezone. Kljub bledim predstavam v zadnjem času je PSG še naprej trdno v vodstvu prvenstva. S 75 točkami ima pet točk prednosti pred drugouvrščenim Marseillem.