Navijači so vzklikali proti vodstvu kluba, Lionelu Messiju in Neymarju. Foto: EPA
Navijači so vzklikali proti vodstvu kluba, Lionelu Messiju in Neymarju. Foto: EPA

PSG je ostro obsodil navijače po razburkanem tednu za vodilno moštvo francoskega prvenstva. Parižani so zaradi neupoštevanja pravil in odhoda v Savdsko Arabijo za dva tedna suspendirali Messija, ki je bržčas že odigral zadnjo tekmo za francoske prvake. Pariški klub je sicer desetkratni francoski prvak, pred prihodom katarskih lastnikov je imel le dva državna naslova.

Razočarani navijači kluba za nastale težave krivijo predvsem upravo in svoje zvezdnike, ki kljub visokim plačam ne najdejo poti do evropskih lovorik in se na domačih zelenicah mučijo v boju za naslov prvaka. Argentinskemu zvezdniku so na tekmah po hitrem izpadu iz Lige prvakov glasno žvižgali. V sredo so to nadaljevali tudi pred sedežem kluba. Tam so se z glasnimi vzkliki lotili tudi uprave PSG-ja, pozneje pa še Neymarja, ki je trenutno sredi okrevanja po operaciji gležnja. Nekaj žaljivk so namenili tudi Marcu Verrattiju.

PSG obsodil dejanja navijačev

Navijači so, kot dokazujejo posnetki, najprej zahtevali odstop uprave pred sedežem kluba v Parizu, nato pa obiskali še Neymarja in zahtevali tudi njegov odhod. To je PSG smatral kot kapljo čez rob. "PSG ostro obsoja sredine neprimerne in žaljive dogodke, ki jih je povzročila majhna skupina posameznikov. Kakršna koli so že razhajanja mnenj, nič ne opravičuje tovrstnih dejanj," so zapisali v izjavi za javnost.

"Klub v celoti podpira svoje igralce, osebje in tiste, ki so bili tarča sramotnega vedenja," so še dodali. Messi bo sicer po navedbah francoskih medijev, med njimi tudi časopisa L'Equipe, po dveh letih zapustil Park princev. V sredo so poročali, da klub ne bo z njim podaljšal pogodbe, že nekaj časa predtem pa so bili jasni signali z Messijeve strani, da nogometaš ne želi podaljšati sodelovanja. Neymarju pogodba poteče po koncu sezone 2024/25, a tudi usoda 31-letnega napadalca pri Parižanih ni jasna.