Neymar bo po šestih letih zapustil Pariz. Foto: Reuters
Neymar bo po šestih letih zapustil Pariz. Foto: Reuters

Neymar je zadnjič za PSG igral februarja, ko si je poškodoval gleženj. Na tekmi uvodnega kroga francoskega prvenstva, ko so Parižani le remizirali z Lorientem pa ga ni bilo v kadru. Vodstvo francoskega prvaka je že sprejelo odločitev, da brazilski zvezdnik ne bo v njihovem dresu nadaljeval kariere.

Kot poroča L'Equipe, Neymar ne vidi svoje prihodnosti pri PSG-ju. Glavna želja je vrnitev v Barcelono, od koder ga je francoski klub za rekordnih 222 milijonov evrov pripeljal pred šestimi leti. Pogodbo ima v Parizu sicer sklenjeno do leta 2027. A kot kaže, bo vendarle odšel.

Pri Barci ni bilo soglasja glede odkupa 31-letnega krilnega napadalca, so bili pa zelo konkretni v Savdski Arabiji. Al Hilal je na njegov naslov poslal že dve zelo bogati ponudbi in izboljšana naj bi že dobila privolitev. Sprva je Neymar nameraval podpisati pogodbo s savdskim klubom, ki bi ga potem za eno sezono posodil v Katalonijo, saj si želi na najvišji ravni igrati vsaj do Cope Americe prihodnje leto, toda Al Hilal je to možnost zavrnil.

Mbappe znova na treningih PSG-ja

Medtem se je treningom prve ekipe PSG-ja znova pridružil Kylian Mbappe. Veliko je bilo prelitega črnila glede njegove prihodnosti. Francoski zvezdnik je želel prihodnje leto, ko mu poteče pogodba, oditi, s čimer je razburil vodstvo kluba, a kot poročajo nekateri mediji, naj bi bil zdaj celo pripravljen podaljšati sodelovanje. Veliko se je govorilo o njegovem odhodu k madridskemu Realu, PSG pa je medtem celo dovolil, da je z nogometašem začel pogajanja prav Al Hilal.

Toda Mbappe je možnost selitve v Savdsko Arabijo zavrnil. Če se je res premislil in bo nadaljeval pot v Parizu, je med razlogi tudi prihod Ousmana Dembeleja, njegovega dobrega prijatelja, ki je prestopil iz Barcelone. BBC pa medtem piše, da bo podaljšal pogodbo in potem za primerno odškodnino v Madrid prestopil prihodnje leto.