France Football piše, da Cristiano Ronaldo ni v Torinu ne srečen ne nesrečen, zato pa je kriv
France Football piše, da Cristiano Ronaldo ni v Torinu ne srečen ne nesrečen, zato pa je kriv "sarriball", ki je po Portugalčevem mnenju nezanimiv. Foto: Reuters

Po pisanju France Footballa je bilo med Portugalcem in pariškim klubom že vse dogovorjeno ustno, a zaradi pandemije koronavirusa se je vse ustavilo in tudi propadlo, saj si tudi Paris Saint-Germain kljub vsemu katarskemu denarju ne more v teh negotovih okoliščinah privoščiti takšnega prestopa. Po ustnem dogovoru bi namreč Cristiano Ronaldo postal najbolje plačani nogometaš na svetu.

Nezadovoljen s Sarrijevo igro
Ronaldo se naj bi v Torinu počutil kot ujetnik in je nezadovoljen, ker Juventus pod trenerjem Mauriziom Sarrijem igra neprepričljiv in neprivlačen nogomet, četudi je z njim suvereno osvojil deveti zaporedni naslov prvaka Italije. Portugalca je zanimala združitev napadalnih moči z Neymarjem, s katerim se odlično razume, prav tako pa je sam navdušen nad sposobnostmi Kyliana Mbappeja.

Pogodba z Juventusom velja še dve leti
A ker je pandemija pošteno pretresla ves svet, ne samo nogometnega, in je postalo jasno, da PSG ne bi več tvegal in za veliko odškodnino pripeljal zdaj že 35-letnega napadalca, si je Ronaldo premislil in bo oddelal preostali dve sezoni do konca pri Juventusu, še navaja France Football. Ronaldo je poleti 2018 prišel iz Reala Madrida, za kar je Juventus odštel 117 milijonov evrov odškodnine.

V dveh sezonah pri stari dami je Ronaldo dosegel 63 golov na 88 tekmah, po končanem italijanskem prvenstvu pa zdaj Juventus čaka Liga prvakov. V petek Torinčani na povratni tekmi osmine finala doma lovijo gol zaostanka proti Lyonu (0:1).