N'Golo Kante (levo) je zagotovil Franciji prvo mesto v skupini 3 elitne lige. Foto: EPA
N'Golo Kante (levo) je zagotovil Franciji prvo mesto v skupini 3 elitne lige. Foto: EPA

Portugalci in Francozi so šli v tekmo z enakim točkovnim izhodiščem. Edini gol je dosegel N'Golo Kante v 54. minuti. Iz bližine je potisnil žogo v mrežo, potem ko je Rui Particio še uspel odbiti strel Adriena Rabiota.

Na vsaki strani je žoga enkrat zadela okvir vrat, pri Portugalcih po strelu Joseja Fonteja, pri gostih pa Anthonyja Martiala. Francija ima zdaj tri točke več in boljše razmerje medsebojnih tekem, tako da si je že zagotovila prvo mesto.

Leroy Sane in Timo Werner sta blestela na Red Bull Areni v Leipzigu. Foto: EPA
Leroy Sane in Timo Werner sta blestela na Red Bull Areni v Leipzigu. Foto: EPA

Danielson najprej v pravo, nato še v lastno mrežo
Švedi so bili pred današnjo tekmo še brez točk in so se zavedali, da bi bili ob novem porazu že v izgubljenem položaju. A večji del obračuna s Hrvati so tekmo nadzorovali, povedli z zadetkom Dejana Kuluševskega v 36. minuti, po kotu je vodstvo tik pred koncem prvega dela povišal Marcus Danielson. Isti igralec je nato ob koncu tekme sicer žogo spravil še za hrbet svojega vratarja Robina Olsena, a je Hrvaški zmanjkalo časa za preobrat.

Werner popeljal Nemce na prvo mesto
V skupini 4 Lige A je Nemčija v Leipzigu ugnala Ukrajino s 3:1. Tekma na Red Bull Areni se ni začela po načrtih za izbrance Joachima Löwa, saj je Roman Jaremčuk z močnim strelom z desetih metrov poslal žogo pod prečko v 12. minuti. Timo Werner z dvema zadetkoma in Leroy Sane sta poskrbela za dragocene tri točke Nemcev, ki so se po razpletu druge tekme prebili na vrh te skupine. Imajo točko prednosti pred Španijo. Na zadnji tekmi v torek na medsebojnem obračunu v Sevilli potrebujejo le točko za potrditev prvega mesta.

Sergio Ramos je znan kot zanesljiv izvajalec najstrožjih kazni. Foto: EPA
Sergio Ramos je znan kot zanesljiv izvajalec najstrožjih kazni. Foto: EPA

Črn večer rekorderja Ramosa
Švica se je s Španijo razšla z neodločenim izidom (1:1). Za vodstvo je poskrbel Remo Freuler v 26. minuti, izenačil pa je v 89. Gerard Moreno s strelom pod prečko po podaji Sergia Reguilona.

Sergio Ramos je z nastopom popravil rekord po številu tekem za izbrano vrsto v Evropi. Zdaj jih ima 177, enega več kot Italijan Gianluigi Buffon. Danes je imel izkušeni Ramos črn večer, saj je zapravil kar dve enajstmetrovki. V 58. in 80. minuti je njegova strela ustavil vratar Yann Sommer. Ramos je tako zgrešil prvič po 23 zaporednih zadetih enajstmetrovkah na klubski in reprezentančni sceni.

Liga A, skupina 3:
PORTUGALSKA – FRANCIJA 0:1 (0:0)
Kante 54.

Portugalska: Rui Patricio, Joao Cancelo, Jose Fonte, Ruben, Guerreiro, Danilo Pereira (85./Sergio Oliveira), William Carvalho (56./Diogo Jota), Bruno Fernandes (72./Joao Moutinho), Bernardo Silva (72./Trincao), Ronaldo, Joao Felix (85./Paulinho).

Francija: Lloris, Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez, Pogba, Kante, Rabiot, Griezmann, Coman (59./Thuram), Martial (78./Giroud).

Sodnik: Tobias Stieler (Nemčija)

ŠVEDSKA – HRVAŠKA 2:1 (2:0)
Kuluševski 36., Danielson 45.; Danielson 82./ag

Švedska: Olsen, Lustig, Lindelöf, Danielson, Bengtsson, Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg, Berg, Kuluševski (74./Claesson).

Hrvaška: Livaković, Uremović (41./Juranović), Pongračić (77./Meljnak), Ćaleta-Car, Barišić, Modrić, Kovačić (77./Rog), Brekalo (77./Petković), Vlašić, Perišić, Budimir (63./Pašalić).

Sodnik: Daniel Siebert (Nemčija)

Lestvica: Francija 13, Portugalska 10, Hrvaška in Švedska 3.


Skupina 4:
NEMČIJA – UKRAJINA 3:1 (2:1)
Sane 23., Werner 33., 64.; Jaremčuk 12.

Nemčija: Neuer, Ginter, Süle, Rüdiger, Max, Koch, Goretzka, Gündogan, Sane (86./Waldschmidt), Werner (76./Brandt), Gnabry.

Ukrajina: Pjatov, Konoplia, Zabarnji, Matvienko, Sobol, Malinovski, Stepanenko (69./Makarenko), Zinčenko (86./Haratin), Marlos, Jaremčuk (75./Junior Moraes), Zubkov (75./Mihajlčenko).

Sodnik: Ovidiu Hategan (Romunija)

ŠVICA – ŠPANIJA 1:1 (1:0)
Freuler 26.; Moreno 89.
RK: Elvedi 79./Švica
Ramos (Španija) je v 57. in 80. minuti zapravil 11-m.

Švica: Sommer, Elvedi, Akanji, R. Rodriguez, Fernandes, Freuler, Xhaka, Zuber (72./Steffen), Shaqiri (72./Sow), Embolo (91./Mehmedi), Seferović (84./Omeragić).

Španija: Unai Simon, Sergi Roberto, Ramos, Pau, Reguilon, Merino (81./Gerard), Busquets (72./Koke), Ferran Torres, Fabian (56./Morata), Oyarzabal (73./Traore), Dani Olmo (73./Canales).

Sodnik: William Collum (Škotska)

Lestvica: Nemčija 9, Španija 8, Ukrajina 6, Švica 3.


Liga C, skupina 1:
AZERBAJDŽAN – ČRNA GORA 0:0
RK: Ivanović 45./Črna gora

CIPER – LUKSEMBURG 2:1 (1:1)
Kastanos 34./11-m, 71.; Kousoulos 5./ag
RK: Selimović 33./Luksemburg

Lestvica: Črna gora 10, Luksemburg 9, Azerbajdžan 5, Ciper 4.


Liga D, skupina 1:
MALTA – ANDORA 3:1 (0:1)
Garcia 55./ag, Degabriele 58., Dimech 93.; Rebes 3.

LATVIJA – FERSKI OTOKI 1:1 (0:0)
Kamess 59.; Vatnhamar 60.

Lestvica: Ferski otoki 11, Malta 8, Latvija 4, Andora 2.

Skupina 2:
SAN MARINO – GIBRALTAR 0:0
RK: Simoncini 49./San Marino

Lestvica: Gibraltar 7, Lihtenštajn 4, San Marino 2.