Diego Godin se seli na San Siro. Foto: EPA
Diego Godin se seli na San Siro. Foto: EPA

Nekdanji soigralec Jana Oblaka pri madridskem Atleticu je podpisal triletno pogodbo, v Milano je prišel kot prost igralec. 33-letnik je zadnjih devet sezon preživel pri Atleticu, maja pa je razkril, da bo ob izteku pogodbe poiskal novo moštvo. Godin je z Atleticom leta 2014 osvojil špansko prvenstvo. Ima tudi zmago v španskem kraljevem pokalu, dve zmagi v Evropski ligi, dvakrat pa je igral tudi v finalu Lige prvakov.

Valentino Lazaro se je izkazal pri berlinski Herthi. Foto: EPA
Valentino Lazaro se je izkazal pri berlinski Herthi. Foto: EPA

Vezist Lazaro je podpisal štiriletno pogodbo, Inter pa bo zanj odštel 22 milijonov evrov. V zadnjih dveh sezonah je v Bundesligi dosegel 16 golov za berlinsko Hertho. Lazaro je pri 16 letih in 224 dnevih postal najmlajši nogometaš v avstrijskem državnem prvenstvu. Leta 2014 je na tekmi proti Islandiji prvič nastopil tudi za avstrijsko reprezentanco. Na začetku junija je zanjo igral tudi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 ob zmagi v Celovcu proti Sloveniji z 1:0.

Manolas se seli v Neapelj
Grški reprezentančni branilec Kostas Manolas se je iz Rome preselil k tekmecu v Serie A Napoliju. Napoli bo Romi nakazal 36 milijonov evrov. Podpisal je petletno pogodbo. Od prihoda na Apeninski polotok leta 2014 iz Olympiacosa je eden najboljših branilcev italijanske lige.

Oba kluba sta se dogovorila tudi za prestop Napolijevega vezista Amadouja Diawaraja iz Gvineje. Roma naj bi zanj plačala 20 milijonov evrov.