Massimiliano Allegri je izgubil živce v sodnikovem dodatku. Snel si je kravato in se jezil nad odločitvami sodnika Fabia Maresce. Foto: Reuters
Massimiliano Allegri je izgubil živce v sodnikovem dodatku. Snel si je kravato in se jezil nad odločitvami sodnika Fabia Maresce. Foto: Reuters

Stara dama je v sredo zvečer v Rimu ugnala Atalanto z 1:0 v finalu italijanskega pokala. Odločilni zadetek je dosegel Dušan Vlahović v 4. minuti. To je bila 15. zmaga Juventusa v pokalnem tekmovanju in prva lovorika v zadnjih treh letih.

56-letni Allegri si je ob koncu tekme slekel suknjič, snel kravato in se glasno pritoževal nad sodniškimi odločitvami. Glavni sodnik Fabio Maresca ga je izključil v 95. minuti, štiri minute pred koncem tekme. Sprl se je celo z osebjem Juventusa, ki ga ni uspelo pomiriti. Vodstvo kluba je ocenilo, da je kršil klubski pravilnik in ni zastopal klubskih vrednot na finalu pokala.

Zapletel se je v incident z direktorjem časopisa Tuttosporta Guidom Vaciago. Vse skupaj zdaj preiskuje disciplinska komisija italijanske nogometne zveze.

Sorodna novica Juventus tako kot pred tremi leti strl srca navijačev Atalante

"Sporočamo, da Massimiliano Allegri ni več trener članske ekipe Juventusa. Odločili smo se na podlagi zadev, ki so se dogajale po finalni tekmi pokala. S tem se končuje sodelovanje, ki se je začelo že leta 2014 in se znova obnovilo leta 2021, preden smo letos z zmago v pokalu končali to triletno obdobje. Maxu Allegriju želimo vso srečo," so zapisali v sporočilu za javnost.

Drugi mandat na klopi stare dame se mu ni posrečil
V svojem prvem mandatu na trenerski klopi stare dame je bil Allegri zelo uspešen, petkrat je osvojil Serie A in štirikrat tudi italijanski pokala. V letih 2015 in 2017 je igral tudi v finalu Lige prvakov. Po vrnitvi leta 2021 pa mu ekipe ni uspelo vrniti v vrh italijanskega nogometa in tudi letos je Juventus razočaral. Trenutno je šele na četrtem mestu Serie A in zaostaja 25 točk za prvakom Interjem. Dva kroga pred koncem ga je prehitela tudi Bologna.

Glavni kandidat za njegovega naslednika je Thiago Motta, ki je Bologno popeljal na prag Lige prvakov.