Hakan Calhanoglu bo ostal v Milanu, a se bo preselil k prvakom. Foto: EPA
Hakan Calhanoglu bo ostal v Milanu, a se bo preselil k prvakom. Foto: EPA

27-letni zvezdnik je turškemu TRT Sporu povedal, da bo v torek odšel v Milano, kjer bo podpisal pogodbo z novo ekipo. "Dosegel sem dogovor z Interjem. Grem v Milano," je povedal za turško televizijo.

Italijanski mediji poročajo, da bo Calhanoglu z Interjem sklenil pogodbo do junija leta 2024, njegova plača bo znašala 5 milijonov evrov.

Calhanoglu je v pretekli sezoni z Milanom zasedel drugo mesto v italijanskem prvenstvu. Na 43 nastopih v vseh tekmovanjih je dosegel devet zadetkov in prispeval 12 podaj.

Calhanoglu je upal, da bo reprezentanci pomagal do uspeha na letošnjem evropskem prvenstvu, a je Turčija v skupinskem delu izgubila vsa tri srečanja in prejela osem golov.
Milan je sicer Calhanogluja, ki je v pretekli klubski sezoni dosegel devet golov, ponudil podaljšanje pogodbe, a je turški reprezentant to zavrnil. Ponudba naj bi bila za milijon evrov nižja od Interjeve.

Calhanoglu se je Milanu pridružil leta 2017, pred tem pa je štiri sezone igral v Bundesligi, kjer je igral za Hamburger SV in Bayer Leverkusen.

Inter je na čelu z dolgoletnim slovenskim reprezentantom Handanovićem lani osvojil prvi naslov italijanskih prvakov v enajstih letih, a se je po koncu sezone razšel s trenerjem Antoniom Contejem. Zamenjal ga je Simone Inzaghi.