Claudio Ranieri po zadnji tekmi v Cagliariju. Foto: EPA
Claudio Ranieri po zadnji tekmi v Cagliariju. Foto: EPA

Ranieri je zadnjo tekmo vodil v četrtek, ko je njegov Cagliari izgubil proti Fiorentini z 2:3. Kljub porazu so ga navijači v pokoj pospremili z bučnim aplavzom, igralci pa so mu pripravili špalir. "Vse ima začetek in konec. Edino pošteno je, da končam tam, kjer sem začel," je dejal Ranieri, ki je Cagliari vodil že leta 1988.

Kot trener je vodil še niz italijanskih prvoligašev, vključno z Juventusom, Romo in Interjem. V Angliji je bil ob Leicestru še trener Chelseaja, Fulhama in Watforda, v Španiji pa Valencie in Atletica Madrida. "Sreča ne pride sama od sebe, treba jo je poiskati. Bil sem srečen človek. Želel sem biti nogometaš, kar mi je uspelo. Potem sem 30 let poskušal ugotoviti, ali razumem nogomet. Poskusil sem in uspelo mi je," je dodal.

Pioli po sezoni zapušča Milan

Milan je medtem objavil, da Stefano Pioli ne bo več trener rdeče-črnih, ki jih je vodil od novembra 2019, zadnjo tekmo pa bo ekipa pod njegovim vodstvom odigrala v soboto v Serie A proti Salernitani. Milan bo sezono končal na drugem mestu za mestnim tekmecem Interjem.

58-letni Pioli, ki je z Milanom osvojil naslov italijanskega prvaka leta 2022, je imel sicer pogodbo do junija 2025. "AC Milan se od srca zahvaljuje Stefanu Pioliju in njegovemu osebju za vodenje prve ekipe v preteklih petih letih, za osvojitev nepozabnega državnega naslova in za to, da je Milan redno igral v evropskih tekmovanjih. Stefanov profesionalizem je pomagal k rasti ekipe in vzpostavitvi klubskih vrednot od prvega dneva naprej," so pri Milanu zapisali na spletni strani.

Po pisanju italijanskih medijev bo ta sporazumna prekinitev pogodbe odprla pot prihodu Portugalca Paula Fonsece, ki je dve sezoni vodil Lille v francoski ligi, v italijanski pa je bil med letoma 2019 in 2021ž že za krmilom Rome.