Domen Črnigoj bo v naslednji sezoni igral v Serie A.
Domen Črnigoj bo v naslednji sezoni igral v Serie A.

Venezia je letošnjo sezono v Serie B končala na 5. mestu. Najprej je morala odigrati obračun s Chievom iz Verone, ki ga je dobila s 3:2 in se uvrstila v polfinale dodatnih kvalifikacij.

Z devetimi nogometaši do Serie A
Tam je s skupnim izidom 2:1 ugnala Lecce in se uvrstila v veliki finale, kjer sta jo čakali tekmi proti Cittadelli. Prvo srečanje je po golu Francesca Di Mariana dobila z 1:0, povratni obračun, na katerem je od 35. minute igrala z desetimi možmi, od 70. minute pa celo z devetimi, potem ko je bil po Pasqualu Mazzocchiju izključen še Mattia Aramu, pa remizirala z 1:1, kar je bilo dovolj za napredovanje. Odločilni je bil zadetek Riccarda Bocalona v 93. minuti. Črnigoj je igral do 75. minute, ko ga je na zelenici zamenjal Michele Cremonesi.

Venezia se je med elito vrnila prvič po sezoni 1999/2000. Pot v Serie A je bila peklensko težka, od tiste sezone do danes je klub celo trikrat bankrotiral, a letos mu je vendarle uspel velik podvig. Cittadella bo morala na krstno uvrstitev v Serie A počakati še vsaj leto dni.