Edin Džeko je zelo verjetno že odigral zadnjo tekmo za Romo. Foto: EPA
Edin Džeko je zelo verjetno že odigral zadnjo tekmo za Romo. Foto: EPA

Reprezentant BiH-a, ki je v tej sezoni dosegel sedem zadetkov v Serie A, je treniral sam, italijanski mediji pa si to razlagajo kot kazen. Pod vodstvom Fonsece Džeko zagotovo ne bo več igral, zato ima do naslednjega ponedeljka čas, da si poišče nov klub.

Džeko za Romo igra od leta 2015. Najprej je igral kot posojen nogometaš Manchester Cityja, nato pa so ga Rimljani odkupili za 15 milijonov evrov. V Serie A je na 187 tekmah dosegel 85 golov.

V pokalu opravili kar šest menjav
Težave so se začele pred desetimi dnevi, ko je Lazio na rimskem derbiju povozil Romo kar s 3:0. Sledil je izpad v italijanskem pokalu proti Spezii z 2:4 po podaljšku. Strokovni štab si je privoščil velik spodrsljaj, saj je opravil kar šest menjav. Pravila jih dovoljujejo le pet in tekma je bila za zeleno mizo registrirana z 0:3.

Vodstvo kluba je odpustilo vodjo ekipe Gianluca Gomberja in tudi enega od direktorjev Manola Zubirio. Igralci so se uprli. Džeko se je sprl s Fonseco in zahteval, da se Gomber vrne. Govoril naj bi v imenu ekipe.

S tribune spremljal velike napake Smallinga
Džeko nato ni začel sobotne prvenstvene tekme proti Spezii. Sedel je na tribuni Olimpica. Roma je povedla s 3:1, potem pa si je dve neverjetni napaki privoščil branilec Chris Smalling. V zadnji minuti je zgrešil celo žogo, Daniele Verde pa je izenačil na 3:3. Fonseca je sedel že na zelo majavem stolčku, nato pa je Bruno Peres v 92. minuti podal z desne strani, Lorenzo Pellegrini pa je žogo zabil pod prečko za 4:3.

Roma ostaja na tretjem mestu Serie A, za vodilnim Milanom pa zaostaja za šest točk.