Gian Piero Gasperini se je okužil pred povratno tekmo lige prvakov z Valencio, ki je bila v Španiji odigrana 10. marca. Foto: EPA
Gian Piero Gasperini se je okužil pred povratno tekmo lige prvakov z Valencio, ki je bila v Španiji odigrana 10. marca. Foto: EPA

V četrtfinale je na krilih sijajnega Iličića, ki je dosegel vse štiri zadetke ob zmagi s 4:3, tedaj napredovala Atalanta. Po Evropi se je covid-19 takrat nezadržno širil, Gasperini pa je razkril, da je simptome kazal že pred povratnim dvobojem: "Slabo sem se počutil dan pred tekmo v Valencii. Na dan obračuna je bilo še precej huje. Če pogledate fotografije, lahko vidite, da nisem bil zdrav."

Dodal je, da v naslednjih dveh dneh ob vrnitvi v Bergamo ni mogel zaspati, čez dan pa se je boril še s tesnobo. Bergamo, kjer domuje Atalanta, je bil namreč eno najhuje prizadetih območij pandemije novega koronavirusa v Italiji. "Vsaki dve minuti so mimo z glasnimi sirenami švigala reševalna vozila. Slišati je bilo kot vojno območje. Zvečer sem si predstavljal, kaj bi bilo, če bi me odpeljali v bolnišnico. Dejal sem si, da to ne sme biti način, kako grem s tega sveta, saj imam še veliko pred sabo," je povedal 62-letni italijanski strokovnjak.

Med prebolevanjem bolezni je izgubil tudi čut za okus, kar je eden od simptomov covida-19. "Po zmagi mi je priznani kuhar, ki navija za Atalanto, podaril nekaj hrane in šampanjec, okusil pa sem ga, kot da gre za vodo," je dejal Gasperini, ki je bolezen hitro prebolel, strah pred širjenjem virusa pa je ostal še nekaj časa. Tri tedne je ostal v Bergamu, preden se je vrnil v Torino k družini. Sprva ob znakih bolezni ni opravil brisa, pozneje pa so ob krvni preiskavi testi pokazali, da je razvil protitelesa, ki kažejo na predhodno okužbo.

"Iličić se "ubija" na treningih"

Gasperini je v intervjuju spregovoril tudi o Iličiću in njegovi predanosti na treningih. Na vprašanje, ali lahko starejši igralci, kot sta slovenski reprezentant in argentinski napadalni vezist Alejandro Gomez, zdržijo naporen ritem nadaljevanja prvenstva, je odgovoril: "Gomez lahko igra tri tekme zapored, Iličić pa se "ubija" na treningih. Ampak ne po moji zaslugi. Igranje smo namreč morali prekiniti ravno v času, ko smo bili v najboljši formi. Zdaj lahko vse izgubimo, saj ne bomo imeli podpore svojih navijačev proti ligaškim tekmecem."

Iličić je v tej sezoni v ligi prvakov dosegel pet zadetkov na sedmih tekmah, v državnem prvenstvu pa je na 21 tekmah zabil 15 golov ob osmih podajah. Atalanta bo sezono v Serie A predvidoma nadaljevala 20. junija.