Samir Handanović je vratar z največ nastopi za Inter. Nosil je tudi kapetanski trak slovitega kluba s San Sira. Foto: EPA
Samir Handanović je vratar z največ nastopi za Inter. Nosil je tudi kapetanski trak slovitega kluba s San Sira. Foto: EPA

Pri Interju je 39-letni 'Sarma' pustil pečat, za črno-modre je med letoma 2012 in 2023 zbral 455 nastopov, od teh 380 v elitni Serie A. Dvakrat je osvojil italijanski pokal, še dvakrat italijanski superpokal, zaigral je v finalu Evropske lige (2020) in Lige prvakov (2023), obakrat je ostal brez lovorike.

Največji podvig mu je uspel v sezoni 2020/21, v kateri je z Interjem postal italijanski prvak, to je bil za nerazzurre 19. naslov državnega prvaka, prvi po šampionskem letu 2010, ko jih je vodil še Jose Mourinho.

Pogodba s klubom iz prestolnice mode se mu je iztekla 30. junija, novega delodajalca pa ni našel. Kljub vsemu naj bi po poročanju medijev ostal pri Interju, v kakšni vlogi pa za zdaj še ni znano. Omenja se vloga svetovalca za vratarje.

Handanovič je kariero začel v mladinskem pogonu Slovana, nadaljeval v Domžalah, v sezoni 2003/04 je kot posojen nogometaš zaigral tudi za Zagorje. Leta 2004 je nato sledila selitev v Italijo, kjer je oblekel dres Udineseja. Kot član kluba iz Vidma je bil posojen še v Treviso, Lazio in Rimini, leta 2012 pa se je ustalil kot stalni član Interja.