Gonzalo Higuain bo po Napoliju in Juventusu v Italiji po novem igral za Milan. Foto: Reuters
Gonzalo Higuain bo po Napoliju in Juventusu v Italiji po novem igral za Milan. Foto: Reuters
Leonardo Bonucci
Lansko poletje si je Leonardo Bonucci zaželel spremembe in je odšel v Milan, za katerega je navijal kot otrok, a nato spoznal, da mu je bolje šlo pri Juventusu, kamor se zdaj tudi vrača. Foto: EPA

Omenjeni nogometaši v četrtek opravljajo zdravniške preglede, zvečer pa bodo uradno predstavljeni. Zaradi zapletenih pogojev, sprva posojene, nato obvezni odkupi, tudi še ni znana končna cena odškodnine, ki jo naj bi v seštevku Milan plačal Juventusu.

Napadalec Gonzalo Higuain je že opravil zdravniški pregled v Milanu. "Zame se začenja nova pustolovščina," je dejal Higuain za italijansko agencijo Anso, medtem ko so v spletni izdaji časopisa Gazzetta dello Sport objavili videoposnetek napadalčevega prihoda v Milano, kjer ga je na letališču pričakalo na desetine navijačev rdeče-črnih.

30-letni Argentinec je zamenjal klub, saj morajo pri Juventusu narediti prostor v moštvu in sanirati proračun po nakupu Portugalca Cristiana Ronalda iz madridskega Reala. Higuain se bo sprva Milanu pridružil kot posojeni igralec, nato pa bodo imeli rossoneri možnost, da ga odkupijo. Ronaldo je Juventus stal 112 milijonov evrov, s čimer je povišal rekordni prestop v italijanskem prvenstvu – poprej je bil rekorder prav Higuain, za katerega je Juve leta 2016 Napoliju odštel 90 milijonov evrov.

Caldara nadomestilo za Bonuccija
Skupaj s Higuiainom se iz Torina seli tudi obetavni 24-letni branilec Mattia Caldara, ki je minulo sezono kot posojeni igralec blestel pri Atalanti in naj bi z njim imeli resne načrte pri stari dami. Ravno Caldara je bil Milanov glavni pogoj, da pride do omenjene izmenjave igralcev, po kateri je v nasprotno smer šel Leonardo Bonucci.

Bonucci je lansko poletje presenetljivo izsilil prestop iz Juventusa v Milan, ki je zanj odštel 42 milijonov evrov. Glavni vzrok je bila želja po spremembi, potem ko je sedem let preživel v dresu Juventusa, sočasno pa je kot otrok oboževal Alessandra Nesta in je posledično navijal za Milan. A v Lombardiji se 31-letnik iz Vireba ni najbolje znašel in je očitno obžaloval spremembo. V preteklih tednih je večkrat jasno razkril željo, da bi se vrnil v Torino, kjer se je prebil med najboljše branilce v Evropi, po prihodu Ronalda pa so dokazali, da ostaja veliki klubski cilj osvojitev Lige prvakov.

Allegri uradno potrdil izmenjavo
"Leonardo Bonucci je po enem letu nazaj. On je naš pomembni igralec,"
je prestop potrdil trener Juventusa Massimiliano Allegri. "Caldara je mlajši branilec, ki bo skupaj z Alessiem Romagnolijem in Danielom Ruganijem tvoril enega najboljših branilskih triov v Italiji. Žal mi je, da so nas okoliščine prisilile, da smo ga morali pustiti oditi," je Allegri priznal, da so le s težkim srcem v zameno poslali branilca, na katerega so resno računali. "Kar se tiče Higuaina. Zahvaljujem se mu za dve sezoni, v katerih je dal vse najboljše od sebe. Milan je zagotovo podpisal za odličnega napadalca," se je trener serijskih italijanskih prvakov zahvalil Pipiti, ki je v dveh sezonah v dresu Juventusa dosegel 40 golov.