Josip Iličić je v pretekli sezoni v dresu Atalante na 40 tekmah dosegel 15 zadetkov. Foto: EPA
Josip Iličić je v pretekli sezoni v dresu Atalante na 40 tekmah dosegel 15 zadetkov. Foto: EPA

30-letni Kranjčan se je tam zdravil zaradi vnetja bezgavke pod desnim delom čeljusti, potem ko je imel konec julija najprej težave z zobmi.
Sprva so predvidevali, da bo Iličić bolnišnico po nekaj dneh zdravljenja zapustil že prejšnjo nedeljo (12. avgusta), a se je zdravljenje zavleklo, saj zdravniki niso našli pravega antibiotika, ki bi učinkoval. Če zdravila ne bi pomagala, bi bil po pisanju časopisa Corriere Bergamo potreben celo operativni poseg.
Zdaj so težave, kot kaže, rešili, kdaj se bo Iličić znova znašel na igrišču, pa je v tem trenutku še prezgodaj napovedati.
Atalanta, ki je italijansko prvenstvo začela z visoko zmago s 4:0 nad Frosinonejem, bo v četrtek odigrala prvo tekmo "playoffa" Evropske lige proti Köbenhavnu, v ponedeljek pa bo v 2. krogu Serie A gostovala pri Romi.

Zanimivo bo videti, ali se bo Iličić znašel na seznamu Tomaža Kavčiča za uvodni tekmi Lige narodov, ki slovensko reprezentanco čakata čez dobra dva tedna. V četrtek, 6. septembra, v Stožice prihaja Bolgarija, štiri dni pozneje pa bo Slovenija gostovala v Nikoziji na Cipru.

Iličić je v pretekli sezoni v dresu Atalante na 40 tekmah dosegel 15 zadetkov.