Soigralci so zelo pogrešali Iličića. Foto: EPA
Soigralci so zelo pogrešali Iličića. Foto: EPA

V zadnjih tednih je bil v Sloveniji in obiskal tudi soigralce v reprezentanci, ki jim na tekmah Lige narodov proti Grčiji in Moldaviji ni pomagal. Zelo se je poznalo, da selektor Matjaž Kek ni mogel računati na režiserja igre.

32-letni virtuoz je imel osebne težave. Od 11. julija ni več igral. Zdaj se je vrnil v Bergamo, kjer je že pozdravil svoje soigralce v centru za trening Atalante. V znak podpore so mu navijači izobesili tri transparente. "Ne predaj se! Bergamo je s tabo," so zapisali.

Josip Iličić ob prihodu na trening Atalante. Foto: EPA
Josip Iličić ob prihodu na trening Atalante. Foto: EPA

Trener Atalante Gian Piero Gasperini ga je zelo pogrešal v Ligi prvakov, kjer je Atalanta izpadla v četrtfinalu proti PSG-ju z 1:2. V osmini finala je "Jojo" potopil Valencio na Mestalli, ko je zabil kar štiri gole.

Klubsko vodstvo tretjeuvrščene ekipe v Serie A ni dajalo izjav na temo Iličićeve vrnitve v ekipo, trener Gasperini je zgolj namignil, da se slovenski reprezentant ne bo takoj pridružil ekipnim treningom, temveč bo v ta proces vključen postopoma.

Iličić je v pretekli sezoni na 34 tekmah v vseh domačih in mednarodnih tekmovanjih skupno za Atalanto dosegel 21 golov, od tega 15 v Serie A, en gol v pokalnem tekmovanju in pet v Ligi prvakov.

Atalanta bo prvo tekmo v novi sezoni Serie A igrala 26. septembra, ko bo gostovala pri Torinu.