Šime Vrsaljko je v dresu Hrvaške blestel v Rusiji  medtem ko si je pri Atleticu v minuli sezoni vlogo desnega bočnega branilca razdelil z veteranom Juanfranom. Tudi ob majski zmagi v Evropski ligi sta v finalu oba odigrala po en polčas. Foto: Reuters
Šime Vrsaljko je v dresu Hrvaške blestel v Rusiji medtem ko si je pri Atleticu v minuli sezoni vlogo desnega bočnega branilca razdelil z veteranom Juanfranom. Tudi ob majski zmagi v Evropski ligi sta v finalu oba odigrala po en polčas. Foto: Reuters

Potem ko se je Atletico poleti še izdatno okrepil in napovedal resno kandidaturo za naskok na prvaka Španije, je zdaj kar presenetljivo prodal lani prvega desnega bočnega branilca, ki se je za nameček proslavil na minulem SP-ju 2018 v Rusiji. Po dveh sezonah se Šime Vrsaljko vrača v Italijo, kjer se je pri Interju v Milanu pridružil že dvema reprezentančnima kolegoma Ivanu Perišiću in Marcelu Brozoviću. Pri tem bo Vrsaljko zamenjal enega slovenskega vratarja za drugega: izpred obrambe Jana Oblaka se bo preselil v obrambni četverček pred Samirjem Handanovićem.

V Italiji preigral že tri sezone
26-letni Rečan ima izkušnje z igranjem v Serie A, saj je bila prva italijanska liga (Genoa) prva postaja na tujem, kamor je poleti 2013 prešel iz Dinama Zagreb; po eni sezoni je naslednji dve preigral za Sassuolo. Poleti 2016 je Vrsaljko za 18 milijonov evrov prestopil v Atletico, s katerim ima veljavno pogodbo do 2021. Če bo 181 cm visoki Hrvat zadovoljil vodstvo Interja, bo na koncu Atletico prejel skupno 24 milijonov evrov.

Vidal naslednja okrepitev
Črno-modri nadaljujejo agresivni pristop na nogometni tržnici, saj so sočasno s potrditvijo izposoje Vrsaljka že nakazali, da je vse dogovorjeno za naslednji prihod. Inter naj bi se z Bayernom dogovoril za podobno formulo, enoletno izposojo in nato odkup, po katerem se bo za 20 milijonov evrov Arturo Vidal preselil iz Münchna v Milano.

Internazionale je letos poleti osvežil moštvo s prihodi Stefana de Vrija, Kwadwoja Asamoaha, Radje Naingollana, Mattea Politana in Lautara Martineza. Vzrok je jasen: Inter se po šestih letih končno vrača v Ligo prvakov, s čimer bo tudi slovenski vratar in nekdanji reprezentančni kapetan Samir Handanović dočakal igranje v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju.