Rafael Leao je na 162 tekmah v dresu Milana v štirih sezonah dosegel 41 zadetkov in prispeval še 29 podaj. Foto: EPA
Rafael Leao je na 162 tekmah v dresu Milana v štirih sezonah dosegel 41 zadetkov in prispeval še 29 podaj. Foto: EPA

Leao se je maja 2022 veselil prvega "scudetta" za Milan po enajstih letih. Prikazal je imenitne predstave, v tej sezoni pa je še nadgradil dosežke s 13 zadetki in 10 podajami. Rdeče-črno so na lestvici Serie A pred zadnjim krogom na četrtem mestu in bodo tudi v naslednji sezoni igrali v Ligi prvakov. V najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju so v tej sezoni izpadli v polfinalu proti mestnemu tekmecu Interju (0:1 in 0:2).

Njegova trenutna pogodba bi se iztekla 30. junija 2024. Ljubljenec občinstva na San Siru je bil že dlje časa prioriteta vodstva kluba.

"Zelo sem srečen! Tega sem si želel in zdaj je stvar tudi uradna. Vsi skupaj upamo, da bomo delali velike ter pomembne stvari. Res sem srečen, da smo našli skupni dogovor. Zdaj gre vsa osredotočenost na tekmo v Veroni, potem pa na naslednjo sezono," je poudaril Rafael Leao.

V novi sezoni naj bi blestel s številko 10
La Gazzetta dello Sport je objavila, da bo klub Leaa nagradil tudi z novo številko na dresu, odslej naj bi Portugalec navduševal s kultno številko 10 na svojem hrbtu. V zadnjih sezonah je navduševal s številko 17.

Odkupna klavzula znaša 175 milijonov evrov
Italijanski mediji poročajo, da bo Leao na sezono zaslužil okoli pet milijonov evrov, ob tem pa lahko z dovolj uspešnimi nastopi doda še bonuse v višini dva milijona evrov. Njegova odkupna klavzula po novem znaša kar 175 milijonov evrov.