Juventus lovi deveti zaporedni scudetto. Ključna tekma bo zelo verjetno na sporedu v 34. krogu, ko v Torinu prihaja Lazio. Foto: EPA
Juventus lovi deveti zaporedni scudetto. Ključna tekma bo zelo verjetno na sporedu v 34. krogu, ko v Torinu prihaja Lazio. Foto: EPA

Finale tega tekmovanja bo 17. junija, v njem pa se bosta merila zmagovalca obračunov med Milanom in Juventusom ter Napolijem in Interjem. Tekmi uradno še nimata datumov, predvidoma pa bosta po navedbah italijanskih medijev na sporedu 13. in 14. junija.

V prvenstvu bodo najprej odigrali štiri preložene obračune 25. kroga, 20. junija bosta tekmi med Torinom in Parmo, za katero igra Jasmin Kurtić, ter Verono in Cagliarijem, kjer si kruh služi nekdanji slovenski reprezentant Valter Birsa.

Dan pozneje bo na delu Atalanta Josipa Iličića. Pomerili se bodo s Sassuolom. Inter Samirja Handanovića se bo v prvem krogu nadaljevanja prvenstva isti dan meril s Sampdorio.
Dan pozneje bodo na sporedu že tri tekme 27. kroga. Med njimi se bo Žan Majer z Leccejem udaril z Milanom. Krog bo trajal vse do 24. junija, ko bo Atalanta gostila Lazio.

Vsaka ekipa bo imela dve garderobi
Vse tekme bodo potekale ob strogih zaščitnih ukrepih. Ekipi bosta uporabljali po dve garderobi, ločeno za igralce prve enajsterice in rezerviste. Prav tako bosta ekipi na stadion prispeli v najmanj dveh avtobusih.

Na stadionih bo lahko največ 300 ljudi, tekme pa bodo potekale brez navzočnosti gledalcev. Običajnih stiskov rok, skupinskega fotografiranja in skupnega prihoda na igrišče ne bo, igralci pa bodo morali med dvobojem vzdrževati predpisano razdaljo 1,5 metra od sodnika.

V prvenstvu po nepopolnih 26 krogih s 63 točkami vodi Juventus, točko za njim je Lazio. Devet točk zaostaja Inter, ki ima pred Atalanto šest točk prednosti. Veliki derbi med Juventusom in Laziem bo v ponedeljek, 20. julija, ob 20.45 v Torinu.

Preložene tekme 25. kroga, sobota, 20. junija, ob 19.30:
TORINO - PARMA (Kurtić)

Ob 21.45:
VERONA - CAGLIARI (Birsa)

Nedelja, 21. junija, ob 19.30:
ATALANTA - SASSUOLO
(Iličić)

Ob 21.45:
INTER - SAMPDORIA
(Handanović)


27. krog, ponedeljek, 22. junija, ob 19.30:
FIORENTINA - BRESCIA
LECCE - MILAN (Majer)
Ob 21.45:
BOLOGNA - JUVENTUS

Torek, 23. junija, ob 19.30:
SPAL - CAGLIARI (Birsa)
VERONA - NAPOLI
Ob 21.45:
GENOA - PARMA (Kurtić)
TORINO - UDINESE

Sreda, 24. junija, ob 19.30:
INTER - SASSUOLO
(Handanović)
Ob 21.45:
ATALANTA - LAZIO
(Iličić)
ROMA - SAMPDORIA