Josip Iličić je blestel na obeh tekmah z Valencio. Na povratni tekmi na stadionu Mestalla je dosegel kar štiri zadetke. Foto: Reuters
Josip Iličić je blestel na obeh tekmah z Valencio. Na povratni tekmi na stadionu Mestalla je dosegel kar štiri zadetke. Foto: Reuters

"V tem tragičnem trenutku v našem mestu, ki je najbolj prizadeto z epidemijo koronavirusa, ni prostora za nogomet. Naše stališče je, da je za Atalanto sezona končana. Mislimo, da mora biti Atalanta primer za vse v tej vojni, ne glede na vse, kar bodo nogometni veljaki in politiki odločili. Samo pomislite, koliko navijačev Atalante je zbolelo za tem virusom. Sodelovanje Atalante v tekmovanjih v tej sezoni bi pomenilo, da nam ni mar za vse ljudi, ki so umrli. Za vrnitev Atalante bo še veliko časa, nekoč bomo tudi osvojili "scudetto", zdaj pa nima smisla, da še igramo," so zapisali v pismu predsedniku.

Tekma Atalanta – Valencia je bila biološka bomba
Številni strokovnjaki trdijo, da je imela prva tekma osmine finala Lige prvakov proti Valencii 19. februarja (4:1) usodne posledice za razširitev koronavirusa. Na San Siro v Milano je odšlo 40.000 ljudi, po veliki zmagi pa so skupaj še slavili.

"19. februarja je več kot 40.000 prebivalcev Bergama odšlo na San Siro v Milano, kjer so si ogledali tekmo med Atalanto in Valencio. Tja so odhajali z avtobusi, avtomobili, vlakom … To je bila biološka bomba. Vedel sem, da se 1. marca pripravlja katastrofa. Zjutraj sem prišel v prostore, namenjene urgentnim primerom, in videl nekaj, česar nikoli ne bom pozabil. To je bila vojna. Vsepovsod so bili bolniki s poškodovanimi pljuči, ki so se borili za vsak dih. Bili so v vozičkih, na hodnikih. Odprli smo vse prostore in vse je bilo nabito polno. Vladala je popolna panika," je povedal pulmolog iz Bergama Fabiano di Marco.

Navijači pomagajo pri gradnji novih bolnišničnih kapacitet
Navijači so v Bergamu v boju proti koronavirusu pokazali svoje srce. Opremljeni z rokavicami in maskami pomagajo pri gradnji novih bolnišničnih kapacitet v mestu. Stanje je zares slabo. Primanjkuje jim zdravnikov, osebja, opreme in postelj.