Mario Balotelli in Giorgio Chiellini sta se nazadnje srečala 16. februarja na tekmi Juventus - Brescia. Foto: EPA
Mario Balotelli in Giorgio Chiellini sta se nazadnje srečala 16. februarja na tekmi Juventus - Brescia. Foto: EPA

Maria Balotellija je označil za "negativno osebo, ki ne spoštuje moštva", in to ponazoril s primerom s Pokala konfederacij leta 2013 v Braziliji, kjer bi si Balotelli zaradi obnašanja po njegovem mnenju zaslužil kakšen udarec.

Na odgovor ni bilo treba dolgo čakati. "Le kaj boš imel nekega dne povedati o zdajšnjih soigralcih, čudni kapetan. Če to pomeni biti šampion, raje nisem. V reprezentanci sem imel vedno spoštovanje," je Balotelli zapisal na Instagramu.

"Jaz sem vsaj iskren in pogumen, da povem stvari v obraz. Ti si imel za to od leta 2013 veliko priložnosti. Lahko bi se obnašal kot pravi moški, a tega nisi naredil."

Melo: Pokazal je, da ni profesionalec
Chiellini v knjigi omenja tudi nekdanjega klubskega soigralca (2009–2011) Felipeja Mela: "Ta je bil najslabše od slabega. Z njim si vedno tvegal pretep. To sem povedal tudi vodilnim ljudem v klubu. Bil je kot gnilo jabolko."

Brazilec, ki trenutno igra za Palmeiras, mu v odzivu za spletno stran La Gazzette dello Sport ni ostal dolžan: "Ko sem bil v Torinu, sem vedno spoštoval vse. Njega nikoli ne bom. Oprostite, preveč lahko je o drugih slabo govoriti v knjigi. Morda je 'ta branilec' še vedno jezen name, ker smo po mojem odhodu z Galatasarayem izločili Juventus v Ligi prvakov. Ali zato, ker sem igral za Inter. Morda zato, ker je Brazilija na Pokalu konfederacij leta 2009 premagala Italijo s 3:0. Z reprezentanco ni osvojil popolnoma nič. Pokazal je, da ni profesionalec. Tu se bom ustavil in drugega ne bom dodal, nekatere stvari morajo ostati v slačilnici."

"Prestopila sta sprejemljivo mejo"
Chiellini je v sobotnem intervjuju za časopis La Repubblica pojasnil zapise v knjigi: "Do nikogar ne gojim zamer. Z marsikom nisem najboljši prijatelj, toda samo onadva sta prestopila sprejemljivo mejo. Včasih potrpiš, a vselej ne moreš."

Z besedami, da "na igrišču sovraži Inter", si je nakopal tudi jezo Interjevih navijačev, ki so ga v zadnjih dveh dneh zasuli z negativnimi zapisi na družbenih omrežjih.

Dogajanje je komentiral tudi nekdanji napadalec Luca Toni: "V knjige morajo avtorji vedno dodati nekaj, kar bo zanimivo za medije. Če Chiellini tega, kar je zapisal, nikoli ni povedal Balotelliju v obraz, seveda ni lepo. Vsi vpleteni v to zgodbo se ne bi smeli obnašati tako, kot so se."