Pedro se je k Laziu preselil brez odškodnine. Foto: EPA
Pedro se je k Laziu preselil brez odškodnine. Foto: EPA

Pedro, ki je s špansko reprezentanco postal tako svetovni kot evropski prvak, bo pri Laziu znova moči združil z Mauriziom Sarrijem, s katerim sta sodelovala že pri Chelseaju. V Londonu je Španec igral pet let, s Stamford Bridgea pa se je lani preselil v Rim.

Člansko pot je sicer začel pri Barceloni, kamor je z rodnega Tenerifa prišel že kot najstnik. S Katalonci je trikrat osvojil Ligo prvakov, petkrat pa špansko prvenstvo. Pedro ni bil v načrtih novega trenerja Joseja Mourinha, zato so prekinili pogodbo. Predtem je bil stalni član začetne enajsterice giallorossov, za katere je v vseh tekmovanjih zbral 40 nastopov in dosegel šest golov ter sedem podaj.

Laziu tako za izkušenega krilnega napadalca ni bilo treba plačati odškodnine. Prestopi med gorečima tekmecema so sicer zelo redki. Zadnji, ki je prestopil med rimskima kluboma, je bil leta 1985 vratar Astutillo Malgioglio, štiri leta predtem pa branilec Carlo Perrone. V zadnjih letih so recimo za oba igrali tudi Aleksandar Kolarov, Siniša Mihajlović, Diego Fuser in Angelo Peruzzi, a niso neposredno prestopili med rivaloma.