Juventus bo drugo sezono lovil že deseti zaporedni naslov prvaka Italije. Foto: Reuters
Juventus bo drugo sezono lovil že deseti zaporedni naslov prvaka Italije. Foto: Reuters

Zaradi premora ob koronavirusni pandemiji se je letošnja sezona končala šele prejšnji konec tedna. Devetič zapored je prvak Italije postal Juventus, v Ligo prvakov pa so se uvrstili še Inter, Atalanta in Lazio.

Prvi krog prestavljen na štart leta 2021
V prihodnji sezoni tako v Italiji kot Nemčiji ne bo zimskega premora, temveč samo kratek božično-novoletni predah. Tekme sprva predvidenega 1. kroga, ki bi se moral odigrati 12. in 13. septembra, bo zdaj Serie A nadomestila 3. januarja 2021.

Paulo Dybala MVP Serie A

Argentinski nogometaš v vrstah torinskega Juventusa Paulo Dybala je najbolj koristen igralec (MVP) italijanskega državnega prvenstva v sezoni 2019/20. Izbira najbolj vidnih posameznikov temelji na statističnih podatkih, po teh izračunih pa je Dybala zbral največ točk. Najboljši vratar minule sezone je njegov klubski soigralec, Poljak Wojciech Szczesny, najboljši obrambni igralec Stefan de Vrij (Inter Milano), najboljši igralec sredine igrišča Alejandro Gomez (Atalanta), najboljši napadalec Ciro Immobile (Lazio), najboljši mladi igralec pa Dejan Kuluševski (Parma).

Prestopni rok od 1. septembra do 5. oktobra
Nogometna tržnica na Apeninskem polotoku se bo odprla 1. septembra, na datum, ko bi se morala tradicionalno zapreti. Z 12. septembrom se bosta od največjih evropskih lig začeli prvenstvi v Angliji in Španiji, teden dni pozneje pa še v Nemčiji in zdaj tudi Italiji. Prestopni rok v najmočnejših evropskih prvenstvih se bo končal 5. oktobra.