Velemojster prostih strelov Mihajlović je bil borec na igrišču, še večji borec pa je, ko se je treba bilo treba spopasti z zahrbtno boleznijo. Foto: EPA
Velemojster prostih strelov Mihajlović je bil borec na igrišču, še večji borec pa je, ko se je treba bilo treba spopasti z zahrbtno boleznijo. Foto: EPA

V Italiji zelo priljubljeni Mihajlović se je že vrnil na svoje delovno mesto v trening-centru Bologne Casteldebole. Ob 11.00 je vodil trening ekipe. Pred treningom je imel pogovor z ekipo, kjer se je lahko končno znova srečal in objel z igralci. Igralci so v centru pripravili žar v čast Mihajlovićeve vrnitve.

Bologna aprila neporažena proti trem italijanskim velikanom
Postal je trener meseca aprila v Serie A. Njegovi varovanci so proti vsem vodilnim ekipam ostali neporaženi. Na San Siru so remizirali z Milanom (0:0), nato v Torinu z Juventusom (1:1), prejšnjo sredo pa so presenetili Inter z 2:1.

53-letni srbski strokovnjak, ki je oktobra 2019 prestal presaditev kostnega mozga, se je 26. marca začasno umaknil s položaja trenerja. Kot je razkril, je zaradi nevarnosti ponovitve bolezni moral znova na terapijo v bolnišnico.

Nekdanji jugoslovanski reprezentant, veljal je za enega najboljših izvajalcev prostih strelov svoje generacije, od leta 2018 vodi Bologno. Ekipo, ki ji je grozila selitev v drugo ligo, je spravil na deseto mesto. Bologna je v naslednjih dveh sezonah končala na 12. mestu. Trenutno zaseda 13. mesto v Serie A.

Nogometaš iz okolice Vukovarja je v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja zaslovel predvsem v dresu Crvene zvezde, nato je odšel v Italijo, kjer je igral za Romo, Sampdorio, Lazio in Inter.

Z Apeninskim polotokom je ostal povezan tudi kot trener. Pred vnovičnim prihodom na klop Bologne je vodil Milan, Torino, Fiorentino, Sampdorio in Catanio, pa tudi Sporting iz Lizbone in reprezentanco Srbije.