Foto: Reuters
Foto: Reuters

Juventus je v drugem polčasu zapravil vodstvo z 2:0, ki si ga je priigral že po 23 minutah, končni izid je bil 2:2. V 3. minuti je zadel Paulo Dybala, sredi prvega dela pa Juan Cuadrado.

Vratar Wojciech Szczesny je v 51. minuti zakrivil poceni 11-metrovko, iz katere je izid znižal nekdanji nogometaš Juventusa Roberto Pereyra. Nato pa je v 83. minuti Poljak napravil veliko napako in poklonil zadetek Gerardu Deulofeuju. Pri izbijanju žoge se je namreč preveč poigraval, njegov strel je blokiral Stefano Okaka, Španec pa je žogo pospravil v prazno mrežo.

Cristiano Ronaldo je z glavo takole zatresel mrežo, a zadetek ni bil priznan. Foto: AP
Cristiano Ronaldo je z glavo takole zatresel mrežo, a zadetek ni bil priznan. Foto: AP

Ronaldo je v 60. minuti zamenjal Alvara Morato in v sodnikovem podaljšku po predložku Federica Chiese z desne strani pred vrati z visokim skokom žogo zabil v mrežo, toda njegovo veselje s slečeno majico je bilo prezgodnje. Zadnjo besedo je imel VAR, ki zadetka ni priznal.

Podpredsednik Juventusa Pavel Nedved je že pred tekmo zanikal namigovanja italijanskih medijev, da naj bi Ronaldo sam zaprosil, da bi začel na klopi, v želji, da se zdrav pripravi na selitev v drugi klub.

Po srečanju je trener Massimiliano Allegri poudaril, da je 36-letnega Portugalca sam posedel na klop. Ta še ni 100-odstotno pripravljen, med tednom je izpustil tudi zadnjo pripravljalno tekmo Juventusa pred začetkom nove sezone. V pretekli je bil najboljši strelec italijanskega prvenstva.

"Odigrali smo dobro tekmo. V drugem polčasu smo na sredini igrišča izgubili preveč žog, morda smo bili tudi malce utrujeni. Takšnih zadetkov si ne bi smeli privoščiti, to nam mora biti dobra šola za naprej. Predtem smo se dobro branili in nismo dovolili nobenega strela v okvir vrat," je dogajanje na zelenici komentiral Allegri, ki se je po dveh letih vrnil za krmilo Torinčanov.

Edin Džeko je prejšnji teden v Inter prišel iz Rome. Foto: AP
Edin Džeko je prejšnji teden v Inter prišel iz Rome. Foto: AP

Džeko postavil piko na i visoki Interjevi zmagi

Branilec naslova italijanskega prvaka Inter je silovito začel lov na novo lovoriko. V soboto je pred domačimi navijači s 4:0 premagal Genoo.

Črno-modri, pri katerih je kapetan Samir Handanović branil vso tekmo, so temelje za tri točke postavili že v prvem polčasu, ko sta zadela Milan Škriniar v 6. in novinec Hakan Calhanoglu (prišel je iz Milana) v 14. minuti. Turški nogometaš je pri prvem golu podal iz kota in postal prvi član Interja po Zlatanu Ibrahimoviću leta 2006 z zadetkom in podajo ob debiju za ta klub v Serie A.

Slavje milanske ekipe, ki jo po odhodu Antonia Conteja vodi Simone Inzaghi, sta v 74. minuti potrdila rezervist Arturo Vidal in v 88. minuti z glavo Edin Džeko. 35-letni napadalec, ki je k prvakom pred kratkim prišel iz Rome, je odigral jubilejno 200. tekmo v italijanskem prvenstvu.

Roberto Piccoli je rojen in vzgojen v Bergamu, v lanski sezoni pa je bil posojen v Spezio. Foto: EPA
Roberto Piccoli je rojen in vzgojen v Bergamu, v lanski sezoni pa je bil posojen v Spezio. Foto: EPA

Atalanta slavila v 93. minuti

Atalanta se je na gostovanju pri Torinu treh točk veselila v 93. minuti, ko je za zmago z 2:1 mrežo iz bližine zatresel 20-letni rezervist Roberto Piccoli. V 83. minuti je zamenjal Robina Gosensa. Josip Iličić je igral do 57. minute.

Bergamčani so povedli v 6. minuti, ko je po Iličićevi podaji z roba kazenskega prostora z močnim strelom zadel Luis Muriel. Torino je izenačil v 79. minuti prek kapetana Andree Belottija. Streljal je od daleč, žoga pa se je odbila prek vratarja Juana Mussa.

Italijansko prvenstvo, 1. krog

INTER - GENOA 4:0 (2:0)
Škriniar 6., Calhanoglu 14., Vidal 74., Džeko 87.
Handanović (Inter) vso tekmo.

VERONA - SASSUOLO 2:3 (0:1)
Zaccagni 71./11-m, 90.; Raspadori 32., Đuričić 51., Traore 77.
RK: Veloso 45./Verona

EMPOLI - LAZIO 1:3 (1:3)
Bandinelli 4.; Milinković-Savić 6., Lazzari 31., Immobile 41./11-m
Stojanović je igral do 83. minute, Štulac (oba Empoli) je bil na klopi.

TORINO - ATALANTA 1:2 (0:1)
Belotti 79.; Muriel 6., Piccoli 93.
Iličić (Atalanta) je igral do 57. minute.


BOLOGNA - SALERNITANA 3:2 (0:0)
De Silvestri 59., 77., Arnautović 75.; Bonazzoli 52./11-m, Coulibaly 70.
RK: Soriano 50., Schouten 89.; Strandberg 34.
Belec (Salernitana) je branil vso tekmo.

Sorodna novica Ancelotti in Ronaldo zanikala govorice o mogoči vrnitvi Cristiana v Madrid

UDINESE - JUVENTUS 2:2 (0:2)
Pereyra 51./11-m, Deulofeu 83.; Dybala 3., Cuadrado 23.

NAPOLI - VENEZIA 2:0 (0:0)
Insigne 62./11-m, Elmas 73.
RK: Osimhen 23./Napoli
Črnigoj (Venezia) je poškodovan.

ROMA - FIORENTINA 3:1 (1:0)
Mhitarjan 26., Veretout 64., 79.; Milenković 60.
RK: Zaniolo 52.; Dragowski 17.


CAGLIARI - SPEZIA 2:2 (0:1)
Pedro 62., 66.; Gyasi 7., Bastoni 58.

SAMPDORIA - MILAN 0:1 (0:1)
B. Diaz 9.