Victor Osimhen, ki so ga poleti povezovali s prestopom v Chelsea in Manchester United, je v tej sezoni v šestih nastopih dosegel tri zadetke. Foto: EPA
Victor Osimhen, ki so ga poleti povezovali s prestopom v Chelsea in Manchester United, je v tej sezoni v šestih nastopih dosegel tri zadetke. Foto: EPA

Napoli je na TikToku delil videoposnetek, ki prikazuje napadalca, kako je zgrešil enajstmetrovko proti Bologni. Videoposnetek so pri aktualnih italijanskih prvakih opremili s popačenim glasom, ki moleduje za to, da bi izvajal strel z bele točke, nato pa zgreši. Sporni video so pozneje umaknili. Za objavo videa naj bi bila odgovorna oseba, ki v klubu skrbi za komuniciranje z mediji.

"Pridržujemo si pravico do pravnih ukrepov za zaščito Victorjeve javne podobe. Kar se je zgodilo na uradnem profilu Napolija na platformi TikTok, ni sprejemljivo. Lahko povzroči zelo resno škodo igralcu, ki že trpi zaradi gonje v medijih in lažnih novic," je Calenda zapisal na omrežju X. Pred časom so se v neapeljskem klubu iz svojega prvega napadalca že norčevali zaradi pričeske in ga primerjali s kokosom.

Nigerijski reprezentant Osimhen se je poleti 2020 pridružil Napoliju, ki je zanj zapravil največ v zgodovini kluba. Prestop je bil z vsemi dodatki vreden 81,3 milijona evrov. 26-letni napadalec je bil v pretekli sezoni ključnega pomena, da je klub iz Neaplja osvojil prvi naslov v Serie A po 33 letih, ko je v 32 ligaških nastopih dosegel 26 golov.

Državno tožilstvo v Rimu je sicer v torek sporočilo, da je predsednik Napolija Aurelio de Laurentis v preiskavi zaradi lažnih računovodskih izkazov ob rekordnem prestopu Osimhena iz Lilla, so poročali italijanski mediji.