Zadnja tekma v Serie A je bila odigrana 9. marca. Foto: EPA
Zadnja tekma v Serie A je bila odigrana 9. marca. Foto: EPA

V nedeljo je predsednik italijanske nogometne zveze Gabriele Gravina v pogovoru za Sky Sport Italia zatrdil, da naj bi se do konca aprila začeli zdravstveni pregledi nogometašev, sledil pa bi začetek treningov. "Prvenstvo se bo nadaljevalo takoj, ko bomo imeli potrebna zagotovila, da ni ogroženo zdravje igralcev in drugega osebja. Seveda bomo morali upoštevati tudi vladne ukrepe," je napovedal Gravina.

V sredo se bo sešel tehnično-znanstveni odbor zveze, katerega član je tudi Rezza. Ta je kot direktor oddelka za nalezljive bolezni pri nacionalnem inštitutu za zdravje v ponedeljek sodeloval na redni novinarski konferenci civilne zaščite.

"Tehnično-znanstveni odbor nogometne zveze se o tem še ni izrekel, toda če bi moral sam odkrito dati tehnični nasvet, potem ta ne bi bil v korist nadaljevanja. A seveda bodo o tem odločali politiki. Nogomet je kontaktni šport in tako predstavlja tveganje za prenos virusa. Slišal sem, da nekateri predlagajo strožje preglede, da bi igralce testirali vsakih nekaj dni, a se mi zdi to precej nerealna teorija. Pa skoraj maja smo že," je povedal Rezza.

Rezzovi komentarji v Italiji močno odmevajo. Pri Laziu, ki je trenutno točko za vodilnim Juventusom in je odkrito za nadaljevanje prvenstva, so jezni nanj, ker se je pošalil, da bi bil vesel, če bi sezono predčasno končali. Rezza je namreč navijač Rome, mestnega tekmeca Lazia.

"Šlo je samo za šalo, da bi malce sprostil dramatični položaj," je pojasnil infektolog.