Jürgen Klopp se je 1. junija v Madridu znebil etikete trenerja, ki izgublja finalne tekme, in še dolgo ne bo zapustil Liverpoola. Foto: EPA
Jürgen Klopp se je 1. junija v Madridu znebil etikete trenerja, ki izgublja finalne tekme, in še dolgo ne bo zapustil Liverpoola. Foto: EPA

Liverpool je sklenil nov dogovor z zvezdniškim trenerjem, ki je v zadnjih štirih letih preporodil rdeče in z njimi letos spomladi zavzel Evropo ter je kot neporažen v prvenstvu na odlični poti, da po letu 1991 končno spet postane z rdečimi tudi državni prvak. Jürgen Klopp bi tako ostal na klopi angleškega velikana s severa vse do leta 2024 oz. še štiri leta in pol.

Oktobra 2015 je Nemec prišel za trenerja Liverpoola, julija 2016 je podpisal prvo podaljšanje za kar šest let. Po sanjskem koledarskem letu 2019 je prišla nagrada in novo izboljšanje pogodbe.

Ustvarjena drug za drugega
"Klub je v tako dobrem položaju, da ne bi mogel niti pomisliti, da bi odšel,"
je poudaril Klopp v izjavi na uradni klubski strani. "Zame osebno je to izraz namere, da se gradi na mojem znanju, in dokaz partnerstva, s katerim smo že veliko dosegli. Pred nami je še veliko skupnih dosežkov."

"Jeseni 2015, ko sem dobil klic, sem mislil, da sva klub in jaz ustvarjena drug za drugega. Zdaj pa sem prepričan, da sem vse skupaj celo podcenjeval. Samo popolno prepričanje v to, da se naše sodelovanje lahko še naprej dopolnjuje, me je vodilo v to odločitev, da se zavežem še do leta 2024. Če tega ne bi bilo, ne bi podpisal. Ta klub je v tako čudovitem kraju, da ne morem niti pomisliti na to, da bi ga zapustil," je podaljšanje sodelovanje čustveno pospremil Klopp.

Na obzorju prvi državni naslov po letu 1991
Pod Kloppovim vodstvom je Liverpool odigral 234 uradnih tekem, 139-krat je zmagal, 57-krat remiziral in 38-krat izgubil. Na Anfieldu ne pozna poraza v Premier ligi že od aprila 2017. V letošnjem letu so rdeči osvojili Ligo prvakov in evropski superpokal. Trenutno so trdno na vrhu Premier lige, kjer imajo osem točk prednosti pred drugouvrščenim Leicester Cityjem in kar 14 točk pred tretjim Manchester Cityjem.

V Katar po naslov svetovnega prvaka
V torek je Liverpool z zmago v Salzburgu (3:0) potrdil napredovanje v izločilne boje, v primeru izpada pa bi moral predati evropsko krono. V soboto bo Liverpool v 17. krogu angleškega nogometnega prvenstva doma igral z Watfordom, v torek sledi pokalna tekma z Aston Villo, ki pa jo bodo odigrali s povsem rezervno, mladinsko zasedbo. Že v sredo bo namreč Liverpool igral polfinale na klubskem svetovnem prvenstvu, na katerem se bo v Dohi pomeril z zmagovalcem dvoboja med prvakom Severne in Srednje Amerike ter Karibov Monterreyem in predstavnikom gostitelja Katarja Al Saddom. Po vrnitvi iz Katarja bo dan po božiču na sporedu prvenstveni derbi, saj bo na Anfieldu gostoval ravno drugi Leicester.

Klopp: Še nekoliko dlje bomo skupaj na tej čudoviti poti