Lionel Messi, Kylian Mbappe in Angel di Maria so bili zelo sproščeni na zadnjem treningu pred torkovim velikim obračunom. Foto: Reuters
Lionel Messi, Kylian Mbappe in Angel di Maria so bili zelo sproščeni na zadnjem treningu pred torkovim velikim obračunom. Foto: Reuters

Ekipi sta se že pomerili v osmini finala Lige prvakov. Pred štiri leti je bil kraljevi klub boljši s 3:1 in 2:1. To je bila zadnja sezona Cristiana Ronalda (Parižanom je zabil tri gole) v Madridu, hkrati pa je Real tudi zadnjič osvojil evropski naslov.

Mauricio Pochettino je prepričan, da PSG ne bo v podrejeni vlogi. Foto: Reuters
Mauricio Pochettino je prepričan, da PSG ne bo v podrejeni vlogi. Foto: Reuters

"Ne čutimo posebnega pritiska, bolj je prisoten velik motiv. Za tako tekmo ni potrebno posebne priprave, vsi igralci komaj čakajo, da se začne. Obe ekipi gojita zelo podoben slog igre. Želimo biti kreativni in po napaki tekmeca zadeti po protinapadu. To bi lahko bil tudi finale Lige prvakov. Želimo izločiti enega glavnih tekmecev v boju za naslov," je na novinarski konferenci razmišljal 62-letni Carlo Ancelotti, ki je pred osmimi leti popeljal Real do naslova v Ligi prvakov, ki je med letoma 2011 in 2013 vodil tudi PSG.

Benzema: Saj veste, da bi lahko Mbapee kmalu prišel v Madrid ...
"Messi je zunajserijski igralec. Zelo velikokrat sem že igral proti njemu in jutri bo še eno poglavje v tej zgodbi. Mbappe je prav tako odličen, zelo se veselim, da se bova pomerila. Saj veste, da bi lahko kmalu prišel v Madrid. Nikoli se ne ve. PSG ima zares izjemne posameznike," je dodal Karim Benzema, ki zaradi poškodbe stegenske mišice ni igral zadnje tri tedne.

Brez odličnega francoskega napadalca je Real na zadnjih treh tekmah dosegel le en zadetek. V četrtfinalu kraljevega pokala je izpadel v Bilbau z 0:1, v prvenstvu pa je premagal Granado z 1:0 in se z Villarrealom razšel brez zadetkov.

Karim Benzema je najboljši strelec španskega prvenstva s 17 zadetki. Foto: Reuters
Karim Benzema je najboljši strelec španskega prvenstva s 17 zadetki. Foto: Reuters

Benzema je na 21 tekmah v španskem prvenstvu zadel 17-krat, v skupinskem delu Lige prvakov je bil natančen petkrat. Njegov partner v napadu Vinicius Junior se brez Francoza ni znašel, na zadnjih petih tekmah ni zadel.

Neymar bo verjetno začel na klopi
PSG ima v prvenstvu ogromnih 13 točk naskoka pred Marseillom. V Ligi prvakov je avgusta 2020 izgubil v finalu proti Bayernu z 0:1, lani pa je bil nemočen v polfinalu proti Manchester Cityju.

Neymar bo kljub poškodbi gležnja v kadru. Zelo verjetno bo začel na klopi. Manjkala bosta poškodovana Ander Herrara in Sergio Ramos, ki je imel kultni status v Madridu.

Zvezdniki Reala so poslušali navodila Carla Ancelottija na večernem treningu na Parku princev. Foto: Reuters
Zvezdniki Reala so poslušali navodila Carla Ancelottija na večernem treningu na Parku princev. Foto: Reuters

Pochettino: V tem obračunu ni izrazitega favorita
"Na domači zelenici si seveda želimo ustvariti prednost. Prepričan sem, da ne bomo igrali podrejene vloge. Ne moremo se primerjati z izkušnjami Reala, naš klub nima tako bogate zgodovine. Real je eden največjih klubov na svetu. Vseeno v tem obračunu ni izrazitega favorita. Na igrišču bodo zelo kakovostni igralci in vsi bi lahko igrali tudi na finalni tekmi," je povedal trener Parižanov Mauririco Pochettino.

Guardiola: Zelo težko bo izboljšati lansko sezono v Ligi prvakov
Druga torkova tekma bo v Lizboni, kjer bo Sporting gostil Manchester City. Po poraz v lanskem finalu proti Chelseaju z 0:1 so sinjemodri odločeni, da bodo letos osvojili prvi naslov evropskega prvaka. V Premier ligi imajo devet točk naskoka pred Liverpoolom in vse gre (za zdaj) po načrtih.

Tudi predsednik kraljevega kluba Florentino Perez je obiskal Pariz. Foto: Reuters
Tudi predsednik kraljevega kluba Florentino Perez je obiskal Pariz. Foto: Reuters

"Skupaj smo že šest sezon. Vsi se zelo dobro poznamo. Navajen sem, da v našem poslu štejejo le izidi. Če jih nimaš, si moraš poiskati drugo službo. Zelo težko bo izboljšati lansko sezono v Ligi prvakov. Vsi se zavedamo, kako pomembno je to tekmovanje, a vseeno vsako tekmo Premier ligi jemljemo maksimalno resno. Tudi v soboto v Norwichu nam ni bilo lahko. Samozavest je velika, a tudi v preteklih sezonah je bila," je poudaril trener Cityja Pep Guardiola.

Popravni izpit za Bavarce v Salzburgu
V sredo bo Salzburg, kjer igra slovenski reprezentant Benjamin Šeško, gostil Bayern. Bavarci bodo skušali popraviti slab vtis, ki so ga v soboto pustili v Bochumu. Novinec v Bundesligi je presenetljivo ugnal serijske nemške prvake s 4:2. Inter s Samirjem Handanovićem bo izzval Liverpool.


Osmina finala, prve tekme, torek ob 21.00:
SPORTING – MANCHESTER CITY

Verjetni postavi:

Sporting: Adan; Inacio, Coates, Feddal, Pedro Porro, Joao Palhinha, Matheus Nunes, Matheus Reis, Sarabia, Paulinho, Pedro Goncalves.

Man. City: Ederson, Stones, Ruben Dias, Laporte, Joao Cancelo, De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva, Mahrez, Foden, Sterling.

Sodnik: Srđan Jovanović (Srbija)


PARIS SG – REAL MADRID

Verjetni postavi:

Paris SG: Navas, Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes, Danilo, Paredes, Verratti, Di María, Messi, Mbappe.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Eder Militao, Alaba, Mendy, Kroos, Casemiro, Modrić, Asensio, Benzema, Vinicius Junior.

Sodnik: Daniele Orsato (Italija)

Povratne tekme bodo 9. marca.


Sreda ob 21.00:
SALZBURG – BAYERN

Verjetni postavi:

Salzburg: Köhn, Kristensen, Solet, Wöber, Ulmer, Camara, Capaldo, Aaronson, Seiwald, Okafor, Adeyemi.

Bayern: Ulreich, Pavard, Süle, Hernandez, Gnabry, Kimmich, Tolisso, Coman, Müller, Sane, Lewandowski.

Sodnik: Michael Oliver (Anglija)


INTER – LIVERPOOL

Verjetni postavi:

Inter: Handanović, Škriniar, De Vrij, Bastoni, Dumfries, Vidal, Brozović, Calhanoğlu, Perišić, Džeko, Martinez.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson, Henderson, Fabinho, Thiago Alcantara, Salah, Firmino, Mane.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)

Povratne tekme bodo 8. marca.


Torek, 22. februarja, ob 21.00:
CHELSEA – LILLE
VILLARREAL – JUVENTUS
Povratne tekme bodo 16. marca.

Sreda, 23. februarja, ob 21.00:
BENFICA – AJAX
ATLETICO MADRID – MANCHESTER UNITED
(Oblak)
Povratne tekme bodo 15. marca.