Vse diši po polfinalnem paru Real Madrid - Manchester City. Foto: Reuters
Vse diši po polfinalnem paru Real Madrid - Manchester City. Foto: Reuters

S tem je tudi rekorder med trenerji evropskega kluba z največ trofejami. "Pred tekmo smo si postavili cilj, da odpotujemo v London s prednostjo. Uresničili smo ga. Chelsea je zelo dobra ekipa in na trenutke smo trpeli," je povedal Ancelotti. "V igri 11 na 11 smo veliko naporov vložili, da dobimo žogo nazaj in pritisnemo na tekmeca. To nam je verjetno vzelo nekaj energije, toda zadovoljen sem s tem, kako smo delovali, in rad bi videl ponovitev na Stamford Bridgeu," je povedal Ancelotti.

63-letni trener branilcev naslova je posebej izpostavil enega moža in to ni bil igralec tekme Vinicius Junior. "Valverde je bil verjetno najboljši nogometaš na zelenici. Igral je z izjemno energijo in nam pomagal v obrambi. Bil je spektakularen v boju za odvzeto žogo," je Urugvajca hvalil Ancelotti. "Ni bilo lahko na klopi. Moramo ostati mirni in se zavedati, da se kljub naši prednosti na povratni tekmi lahko zgodi vse. Smo zadovoljni z igro in izidom, toda ni še konec."

Sorodna novica Chelsea bo znova sanjal Benzemaja, Milan v Neapelj z minimalno prednostjo

Začasni trener Chelseaja Frank Lampard je imel mešane občutke. "Ponosen sem na deset mož. Razočaran sem, da smo jim omogočili priložnost za drugi gol. Mislim, da nas niso nadigrali, čeprav so imeli igralca več. Dokazali smo, da imamo borbeni duh," je v uvodu povedal Lampard. "Imeli smo tri lepe priložnosti, Joao na začetku ter Raheem in Mason ob koncu. To je nekaj dobrih stvari, čeprav je rezultat realen. Igralcem sem po koncu povedal, da se lahko na Stamford Bridgeu zgodijo posebne stvari. Real je zelo dobra ekipa, a moramo verjeti," je dejal Lampard.

"Prihodnji teden bo boj. Zagotovo moramo dvigniti raven igre. Moramo verjeti vase in biti bolj pozitivni. Če bomo to storili, smo s kakovostjo, ki jo imamo, sposobni napredovati. Nekaj takih večerov na Stamford Bridgeu sem že imel kot igralec," je še povedal Lampard.

Napoli pogrešal prvega strelca

Pestro bo tudi na italijanskem povratnem dvoboju v Neaplju, kamor s prednostjo enega gola prihaja Milan. "Možnosti za napredovanje so 50-odstotne. Čaka nas še ena izenačena tekma. Moje edino obžalovanje je, da nismo dosegli drugega gola," je povedal trener Milana Stefano Pioli.

Neapeljčani so bili večji del tekme boljša ekipa, manjkali so le goli. "Moram še predelati, kaj se je dogajalo na tekmi. Naš pristop je bil pravi in igralcem moram čestitati za igro. Včasih gredo stvari po zastavljeni poti, včasih ne," je povedal trener Napolija Luciano Spaletti, ki je še kako pogrešal poškodovanega prvega strelca Victorja Osimhena. Ta bo po najnovejših informacijah lahko igral na torkovi povratni tekmi.