Vinicius Junior je vrnil Real v igro. Foto: AP
Vinicius Junior je vrnil Real v igro. Foto: AP

Začelo se je kot po filmskem scenariju. Mohamed Salah je že v četrti minuti v kazenski prostor poslal žogo, ki jo je Darwin Nunez s petko (kot v kakšni računalniški igri) preusmeril v mrežo. Salah je v 14. minuti izkoristil še veliko napako vratarja Thibauta Courtoisa, ki mu je spodrsnilo, in kazalo je, da je Liverpoolov vlak nemoteno odpeljal proti četrtfinalu.

Sorodna novica Real Madrid po obupnem začetku s "petardo" nadigral Liverpool

Drugi gol je bil prava klofuta
"Začetek je bil res neverjeten, bilo je kot v norišnici, začelo se je po naših željah. Prvi polčas je bil res odličen, z izjemno obeh golov, ki smo jih prejeli. Pri prvem golu smo bili malce pasivni, drugi pa je bil prava klofuta," je začetek tekme opisal trener domačih Jürgen Klopp.

Kaj natanko se je zgodilo? Vinicius Junior, ki je bil izbran za igralca, je na robu kazenskega prostora z leve strani natančno streljal in malo umiril prej ponorele gledalce. A prava klofuta je prišla ob koncu prvega polčasa, ko si je domači vratar Alisson privoščil še hujšo napako kot Courtois. Slabo je izbil žogo, pri čemer je zadel rojaka Viniciusa, ki sploh ni gledal žoge. Ta se je v loku odbila v mrežo.

Aktualni prvaki so takoj na začetku drugega polčasa po uigrani akciji s skrajšanega kota povedli s 3:2, nato je dvakrat zadel še Karim Benzema, in vlak se je znašel popolnoma na drugi postaji, ko je bilo videti dobro uro prej.

Nogometaši Liverpoola bodo po prespani noči (oziroma treh tednih) upali na preobrat. Foto: Reuters
Nogometaši Liverpoola bodo po prespani noči (oziroma treh tednih) upali na preobrat. Foto: Reuters

Ancelotti se je spomnil preobrata proti Cityju
"Seveda si nismo predstavljali, da se bomo znašli v zaostanku dveh golov. A spomnil sem se na lansko tekmo proti Cityju, ko smo se prav tako znašli v zaostanku dveh golov, pa se je izteklo še bolje. Na levi strani so nam povzročali težave, ko smo premaknili Valverdeja, smo igrali bolje," je tekmo ocenil trener Reala Carlo Ancelotti.

"Mislim, da je Vinicius Junior v tem trenutku odločilen igralec na svetu. Je tisti nogometaš, ki najbolj konsistentno odloča razplete tekem. Ko smo bili v zaostanku, se nismo predali, smo samozavestni in poznamo svoje prednosti. A ne smemo biti prepričani, da je vsega konec," je še dodal Italijan.

Klopp: Morda bo čez tri tedne drugače
Na drugi strani tudi Klopp ne verjame, da je vse odločeno: "Morda si Ancelotti pri sebi misli, da je vsega konec. Tudi sam tako mislim v tem trenutku. A čez tri tedne je lahko vse drugače. Gotovo bomo šli v Madrid z željo po zmagi. To bo za nas velik izziv, a za zdaj moramo razmišljati o domačem prvenstvu."

Courtois se je najprej posul za napako pri drugem golu: "To je bila moja krivda. Imel sem nadzor nad žogo, takoj sem jo želel podati naprej, a potem sem videl Salaha, zato sem jo želel udariti z drugo nogo, a se je žoga odbila od kolena. Nato nam je dal Vinicius krila, napako je storil tudi Alisson, vsi pa vedo, da smo močni v protinapadu."

Ancelotti prepričan, da bo Real še trpel kljub visoki prednosti

Spaletti: Moramo ostati mirni
Lepo prednost si je v gosteh priigral tudi Napoli, ki je z 2:0 premagal Eintracht. "Ekipa je dobro igrala od samega začetka. To je bilo pomembno, ker so Nemci taktično izjemno dobri, to še posebej velja za sredino igrišča. A zdaj moramo ostati mirni, največja napaka bi bila, če bi mislili, da smo že v četrtfinalu," je razmišljal trener Napolija Luciano Spalletti.