Oba trenerja sta bila zadovoljna z razpletom. Foto: Reuters
Oba trenerja sta bila zadovoljna z razpletom. Foto: Reuters

Neodločen izid pomeni, da se bo vse odločalo naslednji teden, ko bodo angleški prvaki gostili povratno tekmo.

"Toni Kroos nam je povzročal veliko dela v obrambi. Brez njega bi nam bilo v tem delu igre precej lažje. Z izidom 1:1 sem seveda veliko bolj zadovoljen, kot bi bil s porazom 0:3. V nekaterih segmentih smo igrali dobro, a če bi igrali bolj agresivno, bi nam morda uspelo doseči več golov. Imam približno idejo, kaj moramo narediti naslednji teden, a najprej si moram v miru pogledati posnetek," je razpredal trener Cityja Pep Guardiola.

Sorodna novica Po mojstrovinah Viniciusa Juniorja in De Bruyneja pred povratno tekmo še vse odprto

Prostor je bil za Haalanda dobro skrit
Osrednji napadalec Erling Haaland je v tej sezoni že prebil mejo 50 zadetkov, a si tokrat ni priigral izrazito konkretnih priložnosti. "Prostor v njihovi obrambi je bil res dobro pokrit, zato mu res ni bilo lahko. Sicer se je dobro gibal in imel nekaj priložnosti," je komentiral Guardiola.

To je veljalo pravzaprav za obe ekipi, zato je bilo relativno veliko dobrih in kakovostnih strelov zunaj kazenskega prostora, ne nazadnje sta na tak način padla oba zadetka.

Ancelotti: Morda smo si zaslužili zmago
City je v prvem polčasu takoj silovito pritisnil in si priigral veliko posesti. "To je bila zanimiva tekma. Začetek tekme je bil res zahteven, v drugem polčasu smo igrali bolje, imeli smo boljšo posest žoge. Ko so oni prevladovali pri tem, smo se morali zatekati v obrambo. Dobro smo se bojevali, morda smo si na koncu celo zaslužili zmago," pa je tekmo videl strateg Reala Carlo Ancelotti. V zadnjih minutah je Real res pritisnil in v primerjavi s tekmeci precej bolj aktivno iskal drugi gol.

Courtois in Haaland. Foto: Reuters
Courtois in Haaland. Foto: Reuters

Italijan se je že ozrl proti povratni tekmi: "Dobro smo igrali, sem zadovoljen, tako moramo igrati tudi naslednji teden. Naša strategija je dobra, saj ne postajamo panični, če ima tekmec večji nadzor nad igro. Ko žogo sami dobimo v noge, si znamo priigrati dobre priložnosti, zato sem zadovoljen."

Courtois: Ne smemo jim puščati prostora
Vratar Reala Thibaut Courtois je ocenil: "Obe ekipi sta igrali dobro. Na naslednji tekmi jim ne smemo dati toliko prostora, Gündogan in Bernardo Silva namreč znata najti prazen prostor in to izkoristiti. Zato so tokrat sprožili toliko strelov od daleč, tudi zadeli so na tak način."

Igralec Cityja Jack Grealish pa se je spomnil lanskega polfinala, kjer je njegova ekipa zapravila že dobljeno tekmo: "Od takrat smo se veliko naučili. Imamo odlično ravnovesje med izkušenostjo in mladostjo. Nikoli se nisem počutil še tako samozavestnega na igrišču, saj vem, da me obkrožajo res dobri soigralci."