Carlo Ancelotti se je veliko naučil od lanskega poraza. Foto: Reuters
Carlo Ancelotti se je veliko naučil od lanskega poraza. Foto: Reuters

Poslastica, ki sta jo ponudila Manchester City in Real Madrid v četrtfinalu Lige prvakov, se je po 210 minutah igre in osmih zadetkih odločila po strelih z bele pike. Real je bil srečnejši in spretnejši. Tako se je Carlo Ancelotti maščeval za lanski poraz v medsebojnem obračunu v polfinalu najelitnejšega klubskega nogometnega tekmovanja na svetu.

Izjavi Guardiole in Ancelottija po četrtfinalu Lige prvakov

To je bil že tretji zaporedni del, zdaj lahko rečemo že klasike, med Manchester Cityjem in Realom v Ligi prvakov in drugič so se veselili Madridčani. Lani so izbranci Pepa Guardiole dobili povratno tekmo s 4:0 ob razmerju strelov na gol 16:7. Sinoči je bilo razmerje v strelih na gol 33:8, a tokrat so se veselili Španci.

Se bo kdo čez deset, dvajset let spomnil Realovega bunkerja? Nihče. Ostal bo samo izid in ta pravi, da so napredovali Madridčani. Trener Carlo Ancelotti, s štirimi naslovi najuspešnejši trener v zgodovini Lige prvakov, je igro svoje ekipe opravičil z "edinim načinom za zmago".

Trpeli in se borili za preživetje

Sorodna novica Real Madrid po 11-metrovkah izločil Manchester City, Kimmich popeljal Bayern v polfinale

"Kako naj razložim vse, kar se je dogajalo? Začeli smo dobro, povedli, nato pa smo se borili za preživetje. Morali smo trpeti. City je imel nadzor nad igro, ker smo se branili prenizko," je povedal Ancelotti, ki se je desetič uvrstil v polfinale Lige prvakov in se s tem izenačil s Pepom Guardiolo. "Branili smo se res, res dobro. Šlo je za preživetje. Real je klub, ki temelji na tem, da se vedno bori za obstanek v razmerah, ko se zdi, da ni izhoda. A vedno najdemo pot," dodaja Ancelotti.

"Ko smo si izborili enajstmetrovke, smo bili popolnoma prepričani, da bomo napredovali. To je bila praktično edina pot do uspeha," je dejal Ancelotti. Sklenil je: "Delaš, se žrtvuješ in zmaguješ, kadar koli lahko. Guardiola je gospod, vedno je bil. Čestital nam je in zaželel veliko sreče. Tako govori gospod."

Guardiola: Štejejo goli in pri tem so bili boljši

Guardiola na drugi strani ni razmetaval z velikimi besedami: "Seveda bi bil rad na zmagoviti strani, toda čestitam Realu. Naredili smo vse, kar smo lahko. Igrali smo izjemno v vseh vrstah. Na svojo nesrečo nismo zmagali, tako to gre." "Pri nogometu štejejo goli, bili so boljši od nas po enajstmetrovkah. So v polfinalu, mi ne. Odločale so majhne razlike," je še povedal Guardiola.

Za igralca tekme je bil razglašen Fede Valverde, toda nič ne bi bilo narobe, če bi bil to vratar Andrij Lunin, ki je bil na visoki ravni vso tekmo, na koncu pa je ustavil strela z bele točke Bernarda Silve in Matea Kovačića.

Lunin: Vedeli smo, da bo nekdo streljal naravnost

"Igranje proti Manchester Cityju na gostovanju je najbolj zahtevna preizkušnja v Ligi prvakov. Veš, da boš trpel. Rad si se zahvalil soigralcem, ki so garali pred mano," je dejal Lunin.

"Pred streljanjem enajstmetrovk smo se pripravili na to, kaj naj bi storili igralci Manchestra. Vedeli smo, da bo nekdo poskušal s strelom naravnost čez mene. Odločili smo se za tveganje in imeli srečo. Izbral sem pravilnega, Bernarda Silvo, in se nisem vrgel na eno od strani. So tekme, na katerih ne moreš imeti žoge v posesti in dokazovati, da si boljša ekipa, saj veš, da moraš trpeti. Priznam, da ne bi mogel teči niti pet minut, kot so to delali moji soigralci 120 minut," je še povedal Lunin.