Kako daleč se bodo prebili Celjani? Foto: www.alesfevzer.com
Kako daleč se bodo prebili Celjani? Foto: www.alesfevzer.com

V Švici so v torek opravili žreb prvega kroga, dan pozneje pa še žreb drugega predkroga. Prve tekme bodo 23. in 24. julija. Če bo Celje v uvodnem krogu premagalo estonskega prvaka, bo tako najprej gostilo boljšega iz para Slovan Bratislava − Struga.

Povratna tekma bo teden dni pozneje.

V primeru izpada proti prvaku Estonije Flori pa Celjane v drugem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo čakal poraženec dvoboja med Virtusom iz San Marina in FCSB-jem (nekdanjo) Steauo iz Bukarešte.

Mikavna nagrada za vijoličaste: PAO s tremi Slovenci

Nogometaši Maribora bi se v primeru uspeha proti Botevu iz Plovdiva v drugem krogu kvalifikacij za Evropsko ligo pomerili s Panathinaikosom, katerega barve branijo Benjamin Verbič, Adam Gnezda Čerin in Andraž Šporar. V primeru neuspeha proti Bolgarom jih v drugem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo čaka Craiova iz Romunije.

Eni Ljubljančani z Ukrajinci, drugim se ponujajo Hrvati iz BiH-a

Olimpija Ljubljana bo v nasprotju s preostalimi tremi slovenskimi klubi evropsko poletje začela v drugem krogu. V 2. predkrogu Konferenčne lige se bodi zmaji pomerili s Polisijo iz Žitomira v Ukrajini.

Drugi slovenski predstavnik v kvalifikacijah za Konferenčno ligo Bravo Kostel se bo v primeru uspeha v tekmi proti valižanskemu klubu Connah's Quay Nomads v drugem predkrogu pomeril s predstavnikom Bosne in Hercegovine Zrinjskim iz Mostarja.

Natančen datum prvih in povratnih tekem v drugem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo bo znan v četrtek, za Ligo prvakov in Evropsko ligo pa 26. junija.