Celjani so v soboto v uvodnem krogu Prve lige izgubili z Muro, kar ni nujno slabo, saj jih je to prizemljilo pred dvobojem z Moldejem. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so v soboto v uvodnem krogu Prve lige izgubili z Muro, kar ni nujno slabo, saj jih je to prizemljilo pred dvobojem z Moldejem. Foto: www.alesfevzer.com

Celje bo v sredo ob 18. uri na domačem stadionu igral tekmo 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Potem ko so Celjani prejšnji teden izločili irskega prvaka Dundalk, jih zdaj čaka težji tekmec, norveški Molde. V Celju poudarjajo, da bo naloga zelo težka, treba bo tudi malo sreče. Vprašljiv je nastop kapetana Mitje Lotriča, v lanski sezoni najboljšega igralca slovenskega prvenstva.

"Gre za poškodbo mišice na noge. Pregled ni pokazal, da je kar koli natrgano. Vseeno zoprna zadeva, danes je treniral ločeno. Vseeno računam, da bo igral, ne bomo pa nič tvegali," je povedal Dušan Kosić.

Molde je v ligaškem ritmu. Gre za štirikratnega norveškega prvaka (2011, 2012, 2014, 2019) ter štirikratnega pokalnega zmagovalca (1994, 2005, 2013, 2014). Hkrati je eden od dveh norveških klubov, ki sta nastopala v Ligi prvakov (1999/2000).

"Molde je zelo dobra ekipa, je organizirana, disciplinirana in fizično močna," je pojasnil Kosić. Čeprav je tekmec verjetno za razred močnejši od Dundalka, si Celjani želijo napredovati. "A zato bomo morali biti popolni, imeti nekaj sreče in izkoristiti vse, kar se nam ponudi. Tukaj ne bo desetih priložnosti, temveč bo treba unovčiti eno ali dve."

Kosić poudarja, da ima norveška ekipa, za katero je pred leti igral tudi slovenski reprezentant Matej Mavrič Rožič, dobre prehode, treba pa je biti zelo pazljiv tudi ob prekinitvah. "Dundalk je bil fizično močan, Molde pa je za nameček še tehnično zelo dober," pravi Kosić in dodaja, da imajo v napadu zelo dobre igralce in so zelo konkretni.

Molde je v 1. krogu izločil finski Kuopio s 5:0, pri čemer so bili strelci Eirik Hestad, Magnus Wolff Eikrem, Ohi Omoijuanfo, Marcus Holmgren Pedersen in Erling Knudtzon. Celjani pa so Dundalk izločili s 3:0, med strelce so se vpisali Luka Kerin, Dario Vizinger in Filip Dangubić.

V 3. krogu kvalifikacij bo igralo 16 klubov, če pa Celju v sredo ne uspe, pa bo v žrebu za 3. krog kvalifikacij Evropske lige.

Tekma v sredo bo pred praznimi tribunami, sodil pa jo bo Nizozemec Jochem Kamphuis.

Uefa dve tekmi registrirala s 3:0, Slovan in ekipa Prištine izpadla
Uefa je dve tekmi evropskih klubskih tekmovanj registrirala s 3:0, ker ekipi zaradi karantene po nekaj pozitivnih testih na novi koronavirus nista mogli igrati na gostovanjih. Slovan iz Bratislave v kvalifikacijah Lige prvakov in ekipa Prištine v predkvalifikacijah Evropske lige sta tako izpadla.

Klaksvik Itrottarfelag iz Ferskih otokov je tako napredoval v drugi krog kvalifikacij Lige prvakov, Lincoln Red Imps iz Gibraltarja pa v prvi Evropske lige.

Slovan bi moral igrati 19. in 21. avgusta, a je morala po odločitvi lokalnih oblasti celotna ekipa v karanteno po dveh zaporednih pozitivnih testih enega igralca. Priština bo morala gostovati 18. avgusta, vsi igralci so bili pred odhodom s Kosova negativni, po ponovnih testiranjih na Gibraltarju pa je bilo več članov ekipe pozitivnih in tudi v tem primeru je morala celotna ekipa v karanteno. Tudi v tem primeru seveda tekme ni bilo.

2. PREDKROG, prvaki, sreda ob 18.00:
CELJE – MOLDE

Torek:
TIRANA – CRVENA ZVEZDA

Sreda:
QARABAG – ŠERIF TIRASPOL
SUDUVA (LIT) – MACCABI TEL AVIV
LUDOGOREC – MIDTJYLLAND
DINAMO BREST – SARAJEVO (Džafić)
LEGIA VARŠAVA – OMONIA
CLUJ – DINAMO ZAGREB (Stojanović)
CELTIC–FERENCVAROS (Blažič)


Neprvaki, torek:
PAOK – BEŠIKTAŠ

Sreda:
AZ ALKMAAR – VIKTORIA PLZEN
LOKOMOTIVA ZAGREB – RAPID DUNAJ
(Petrovič)