Zadetki s tekme Flora Talin – Celje

Celje v 2. krogu čaka boljši iz dvoboja med Slovanom iz Bratislave Kenana Bajrića in makedonsko Strugo. V Bratislavi so s 4:2 zmagali slovaški prvaki.

Na 52. rojstni dan trenerja Damirja Krznarja je Celje že na začetku srečanja pokazalo, da je bistveno boljša zasedba. Po 10 minutah je bilo 0:2, po prvem polčasu pa 0:3. Gostje so ob tem zapravili še nekaj priložnosti.

V 7. minuti je Aljaž Krefl z leve strani poslal žogo proti oddaljenejši vratnici, tam pa je bil sam Aljoša Matko in zatresel mrežo za vodstvo z 0:1.

Tri minute pozneje je prednost podvojil Damjan Vuklišević, potem ko je po kotu z leve strani prišel do žoge šest metrov od vrat in jo brez težav pospravil pod prečko.

V 20. minuti je Luka Menalo priigral 11-metrovko za Celje, a je Matko zadel le prečko. Nekaj priložnosti za Celje je zapravil tudi novinec v napadu Armandas Kučys, zelo lepo v 28. minuti v bližini gola.

Pozneje so tudi domači malce pogumneje pogledali proti kazenskemu prostoru Celja, v 38. minuti je Markus Soomets s strelom od daleč za malo zgrešil cilj.

Na drugi strani je v 40. minuti Matko izgubil dvoboj z domačim vratarjem, ta je v 41. obranil še strel Tamarja Svetlina, ob koncu polčasa pa je Mark Zabukovnik vendarle povišal na 0:3, potem ko je s 15 metrov zadel pod prečko.

Aljoša Matko je že v 7. minuti načel mrežo Flore. Foto: www.alesfevzer.com
Aljoša Matko je že v 7. minuti načel mrežo Flore. Foto: www.alesfevzer.com

Aarons v polno minuto po vstopu na zelenico

V uvodnem delu drugega polčasa so Celjani znova najprej zapravili nekaj akcij, v 53. minuti pa je moral prvič resno posredovati vratar Matjaž Rozman.

V 57. minuti je z dobrih desetih metrov povsem neoviran znova zgrešil Kučys. Litovca je redno s podajami zalagal Žan Karničnik, vendar mu nikakor ni uspelo zadeti, tudi v 63. minuti ne.

Celjani so sicer še naprej nizali priložnosti, večkrat se je izkazal vratar Evert Grünvald, v 71. pa so znova zadeli. Takoj po vstopu v igro je bil uspešen rezervist Rolando Aarons, po prodoru po desni strani je zadel iz bližine.

Svetlin je bil v 85. minuti manj natančen, je pa isti igralec v 90. minuti vseeno poskrbel za 0:5, ko je bil prav tako uspešen iz bližine.

Celjani približno trikrat vrednejša ekipa

Celje je v primerjavi s preteklo sezono izgubilo Jegorja Pruceva, a pripeljalo nekaj odmevnih okrepitev, kot so Lovro Štubljar, Matija Kavčič in Ivan Brnić.

Transfermarkt ekipo Celja ocenjuje na 12,44 milijona evrov, Brnić je z 1,2 milijona najvrednejši igralec, sledita Karničnik in Matko s po milijonom. Za primerjavo – Flora je vredna 3,59 milijona, nihče od igralcev, ki so večinoma Estonci, pa ne presega vrednosti 300.000 evrov.


Liga prvakov, 1. predkrog

FLORA TALIN – CELJE 0:5 (0:3)
2000; Matko 7., Vuklišević 10., Zabukovnik 45.+1, Aarons 71., Svetlin 90.
Matko je v 21. minuti z 11-metrovke zadel prečko.

Flora Talin: Grünvald, Veering, Tougjas, Vaher, Hussar, Kreida, Kuraksin (66./Roivassepp), Zenjov (75./Varjund), Soomets (86./Cekredzi), Lepik, Alliku.

Celje: Rozman, Krefl, Zec, Vuklišević, Karničnik (74./Kouter), Zabukovnik, Svetlin, Bobičanec (70./Kvesić), Menalo (74./Popović), Kučys (83./Edmilson), Matko (70./Aarons).

Sodnik: Alejandro Muniz Ruiz (Španija)

Povratna tekma bo v torek, 16. julija, ob 19.00.