Trevoh Chalobah je takole načel mrežo Juventusa. Foto: Reuters
Trevoh Chalobah je takole načel mrežo Juventusa. Foto: Reuters

Edini gol v prvem polčasu je zabil Trevoh Chalobah, ki je učenec Chelseajeve akademije, izbran pa je bil tudi za igralca tekme: "Uresničile so se mi sanje. Ko sem odraščal, sem si ogledal veliko tekem v tem tekmovanju. Zdaj sem prvič začel tekmo v Ligi prvakov, prvič sem zabil gol, uresničile so se mi sanje."

Sorodna novica Manchester United z zmago v osmino finala, Chelsea napolnil mrežo Juventusa

Modri so bili bolj agresivni ...
Tako Chelsea kot Juventus imata pred zadnjim krogom po 12 točk, oba sta se že uvrstila v osmino finala, v boljšem položaju pa so Angleži, saj so prvo tekmo v Torinu izgubili "le" z 1:0. "V primerjavi s tisto tekmo smo bili bolj agresivni, bolj smo verjeli vase. Poznali smo vse njihove nevarnosti in jih onemogočili. Ko obramba deluje dobro, potem napadu res ni težko nadaljevati," je še dodal 22-letnik.

... več pa so tudi tvegali
Obramba pod trenerjem Thomasom Tuchlom deluje izjemno. Nemec je evropske prvake vodil petdesetič, to pa je bila že 31. tekma, na kateri Chelsea ni prejel niti enega gola. "Na eni strani smo želeli biti potrpežljivi, nismo pa želeli, da bi bila igra preveč mirna in bi vse uspavala. Želeli smo veliko energije. V primerjavi s prvo tekmo smo več tvegali. Imeli smo nadzor, fantje so dobro vtekali in dosegali lepe gole."

Massimiliano Allegri ni bil najbolj prešerne volje. Foto: Reuters
Massimiliano Allegri ni bil najbolj prešerne volje. Foto: Reuters

Allegri: Osnovni cilj je izpolnjen
Trener Juventusa Massimiliano Allegri je ocenil: "Chelsea je odlična ekipa, ne nazadnje so ti fantje evropski prvaki. V Torinu smo igrali zelo dobro, tokrat smo imeli soliden prvi polčas, v drugem pa smo bili kaznovani. Seveda smo razočarani, ker smo prejeli štiri gole, a naš prvi cilj je bil napredovanje, in to nam je uspelo. Pomembno je, da po takih tekmah napredujemo." Juventus je zadnjič s tako visoko razliko v vseh tekmovanjih izgubil pred 17 leti, v Serie A je bila februarja 2004 boljša Roma s 4:0.

Zmago posvetili nekdanjemu trenerju
Napredovanja se je veselil tudi nekdanji serijski angleški prvak Manchester United, ki je na gostovanju premagal Villarreal z 2:0. Odločilni gol je spet dosegel Cristiano Ronaldo. Začasni trener Michael Carrick je povzel naporne dneve, v katerih so se vragi po treh letih razšli s trenerjem Olejem Gunnarjem Solskjaerom: "Na gostovanje smo prišli z jasno željo, da zmagamo. Vedeli smo, da nas ne čaka prav lahka in lepa tekma. Morali smo pokazati pravi značaj in se boriti. Ni bilo lahko, a tak izid smo si želeli in posvetili smo ga Oleju."