Kingsley Coman se je po zadetku znašel v objemu soigralcev. Foto: Reuters
Kingsley Coman se je po zadetku znašel v objemu soigralcev. Foto: Reuters

V Parizu je Coman po predložku rezervista Alphonsa Daviesa z leve strani mrežo zatresel z desne strani kazenskega prostora z notranjim delom stopala z desnico. Slabo je posredoval vratar Gianluigi Donnarumma, žoga mu je ušla pod rokami. 26-letni Francoz, ki je bil vzgojen v PSG-ju, je zadržano proslavljal gol.

Dolgočasen prvi polčas

V prve pol ure ne na eni ne na drugi strani ni bilo prave priložnosti. Šele v 30. minuti je bilo pred vrati PSG-ja malce bolj vroče, ko je po predložku z leve strani na oddaljenejši vratnici Nuno Mendes pravočasno skočil pred Ericom Maximom Choupom-Motingom, ki je streljal z glavo. V 43. minuti je z nizkim strelom iz polvoleja z roba kazenskega prostora poskusil Joshua Kimmich, a je bil Donnarumma na mestu. Bayern je bil v prvem polčasu podjetnejši, gostitelji so se večinoma branili.

Bayern tudi po zadetku še nevaren

V 63. minuti so imeli nemški prvaki lepo priložnost za povišanje vodstva na 0:2. Znova je iz bližine streljal Choupo-Moting (kot tudi minuto prej), Donnarumma pa je žogo izbil v vratnico, od koder se je odbila v kot. Po predložku iz kota je z glavo nevarno poskusil Benjamin Pavard, toda vratar Parižanov se ni pustil premagati.

Kylian Mbappe, Neymar in soigralci bodo imeli 8. marca v Münchnu težko nalogo za napredovanje v četrtfinale. Foto: Reuters
Kylian Mbappe, Neymar in soigralci bodo imeli 8. marca v Münchnu težko nalogo za napredovanje v četrtfinale. Foto: Reuters

V zadnjih 20 minutah pritisk domačih

PSG je na krilih Kyliana Mbappeja, ki je po poškodbi srečanje začel na klopi, na zelenico pa prišel v 57. minuti, pritisnil v končnici. V 73. minuti je francoski zvezdnik bliskovito prodrl do petmetrskega prostora, potem pa ga je ustavil vratar Yann Sommer. Odbito žogo je poskušal v mrežo poslati Neymar, toda njegov prvi strel je blokiral Pavard, drugega pa Sommer, hkrati pa je bil Mbappe v prepovedanem položaju.

Mendes malenkost prehiter

V 82. minuti je Mbappe po hitri akciji in podaji z leve strani iz bližine zatresel mrežo, vendar je VAR presodil, da je bil podajalec Nuno Mendes nekaj sekund prej za las v ofsajdu. Dve minuti pozneje je Pavard v kazenskem prostoru blokiral še nevaren poskus Lionela Messija, kmalu zatem pa je Sommer ustavil strel rezervista Vitinhe.

V 92. minuti je moral Pavard predčasno v slačilnico, saj je po prekršku nad Messijem prejel drugi rumeni karton.

Eric Maxim Choupo-Moting je bil precej nevaren. Foto: Reuters
Eric Maxim Choupo-Moting je bil precej nevaren. Foto: Reuters

Peti poraz Parižanov v letu 2023

Paris SG in Bayern v drugem delu francoskega oziroma nemškega prvenstva ne blestita, a sta še vedno v vodstvu. Dvoboj na Parku princev je bil ponovitev finala iz avgusta 2020, ko je bil v Lizboni edini strelec prav tako Coman, tedaj v 59. minuti.

Messi, Neymar in Marco Verratti so bili v prvi postavi PSG-ja. Še vedno sta odsotna nekdanji igralec Bayerna Renato Sanches in Nordi Mukiele.

PSG je v letu 2023 v Ligue 1 izgubil že trikrat (v soboto s 3:1 v gosteh proti Monacu), izpadel je tudi v osmini finala francoskega pokala proti Marseillu (2:1). Bayern je spomladanski del Bundeslige začel s tremi remiji, nazadnje pa je premagal Wolfsburg (2:4) in Bochum (3:0).

Diaz odločil na San Siru

Na drugem dvoboju večera je bil Milan z 1:0 boljši od Tottenhama. V 7. minuti je zadel Brahim Diaz. Spretni Španec je v mrežo z glavo v padcu pospravil žogo po dvojni obrambi vratarja Fraserja Forsterja.

Angleži, ki imajo veliko poškodovanih in kaznovanih igralcev, v prvem polčasu niso resneje ogrozili domačih vrat. V drugem delu sta imela pri rdeče-črnih dobrih deset minut pred koncem tekme izjemni priložnosti z glavo Charles De Ketelaere in Malick Thiaw, toda izid se ni več spremenil.

Milan je šele drugič na zadnjih 18 medsebojnih tekmah premagal kakšno moštvo iz Premier lige, Tottenham pa sploh prvič v svoji bogati zgodovini.

Brahim Diaz je dosegel svoj prvi zadetek v letošnji Ligi prvakov. Foto: Reuters
Brahim Diaz je dosegel svoj prvi zadetek v letošnji Ligi prvakov. Foto: Reuters

Osmina finala, prvi tekmi

MILAN – TOTTENHAM 1:0 (1:0)
Diaz 7.

Milan: Tatarusanu, Thiaw, Kalulu, Kjaer, Theo Hernandez, Saelemaekers (77./Messias), Tonali (86./Pobega), Krunić, Brahim Diaz (77./De Ketelaere), Rafael Leao (91./Rebić), Giroud.

Tottenham: Forster, Emerson, Romero, Dier, Lenglet (81./Davies), Skipp, Sarr, Perišić, Kuluševski (70./Richarlison), Son (81./Danjuma), Kane.

Sodnik: Sandro Schrärer (Švica)


PARIS SG – BAYERN 0:1 (0:0)
Coman 53.
RK: Pavard 92./Bayern

Paris SG: Donnarumma, Mendes, Marquinhos, Ramos, Hakimi (46./Kimpembe), Verratti, Pereira (75./Vitinha), Soler (57./Mbappe), Zaire-Emery (57./Ruiz), Messi, Neymar.

Bayern: Sommer, Cancelo (46./Davies), Upamecano, de Ligt, Pavard, Kimmich, Goretzka, Musiala (87./Gravenberch), Coman (76./Gnabry), Sane (90./Stanišić), Choupo-Moting (76./Müller).

Sodnik: Michael Oliver (Anglija)

Povratni tekmi bosta 8. marca.