Parižani so spet hitro zapustili evropsko prizorišče. Foto: Reuters
Parižani so spet hitro zapustili evropsko prizorišče. Foto: Reuters

Resda Mbappe ni odigral prve tekme v celoti in da je Neymar izpustil povratni obračun v Münchnu, toda nemoč zvezdnikov iz Pariza je bila v nebo vpijoča. V sivino ekipe se je zlil tudi Messi, ki v dresu PSG-ja v dveh sezonah ni dosegel gola v izločilnih bojih Lige prvakov. To se mu je zgodilo četrtič v karieri, pred tem še v sezonah 2005/06 in 2006/07.

Ne samo napad. Šepala je tudi igra v obrambi. V tej sezoni Lige prvakov PSG ni ohranil nedotaknjene mreže niti na eni od osmih tekem, kar se mu je zgodilo prvič. "Veliko razočaranje, a moramo ga preboleti. Upam, da se bomo iz tega kaj naučili, a frustracij je veliko. Če bi zadeli prvi, bi bilo drugače, toda nismo. Prejeli smo neumen prvi gol. Da, Bayern je pritiskal, toda včasih te ni treba biti sram, da odigraš dolgo žogo, ko igra nasprotnik presing. Dobro smo igrali prvi polčas, čutili smo, da smo se dobro zoperstavili Bayernu, a nismo izkoristili svojih priložnosti," je povedal trener Parižanov Christophe Galtier.

Sorodna novica Bayern prisolil novo evropsko zaušnico zvezdnikom PSG-ja, naprej tudi Milan

Potrt je bil tudi Gianluigi Donnarumma. V večeru, ko je njegov bivši klub Milan prišel med osem, je italijanski vratar odhajal z zelenice upognjene glave. "V slačilnici vlada veliko razočaranje. Majhne podrobnosti so naredile razliko. Morali bi v prvem polčasu odreagirati bolje, toda nismo. Smo jezni in razočarani. Ne obžalujem, da sem se pridružil PSG-ju. Tu nikoli ni bilo dvomov. Srečen za Milan? Sem, seveda, toda ponosen sem, da nosim dres Pariza," je povedal Donnarumma.

Po novem neuspehu se obetajo spremembe, toda kakšne? Govori se, da je Neymar že odigral zadnjo tekmo v pariškem dresu, vse glasnejše je šušljanje, da bo ekipo zapustil tudi Messi. Mbappe, ki še vedno čaka na svojo prvo lovoriko v Ligi prvakov, je pod pogodbo, a njegovo nezadovoljstvo lahko kaj hitro sproži odhod. Trener Galtier je praktično že odpisan. Se bo vrnil nekdanji trener Thomas Tuchel ali bo arabskim lastnikom uspelo prepričati Zinedina Zidana?

Bayern na drugi strani je dobil še osmo tekmo v Ligi prvakov v tej sezoni in na četrti tekmi zapored ni prejel zadetka, kar je klubski rekord v tem tekmovanju. Bavarski stroj samo na eni izmed zadnjih 40 tekem v Ligi prvakov ni dosegel zadetka.

"Na takih tekmah vedno potrebuješ kanček sreče. V drugem polčasu smo bolj kontrolirali obrambo. Bili smo boljši in smo zasluženo zmagali," je povedal igralec tekme Thomas Müller.

Podobnega mnenja je bil tudi trenr Julian Nagelsmann: "Na začetku se nismo povsem držali dogovora. Bilo je preveč prostora. V drugem polčasu smo se branili bolje in bili nevarnejši z žogo. Na koncu je bila zmaga zaslužena."

Bayern izločil zvezdnike PSG-ja