Na tej zelenici bo padla odločitev o evropskem prvaku za to sezono. Foto: Reuters
Na tej zelenici bo padla odločitev o evropskem prvaku za to sezono. Foto: Reuters

Ker je Turčija pristala na rdečem seznamu držav za potovanja iz Velike Britanije, se je zadnje dni veliko razmišljalo o prestavitvi finala.

Nekaj časa je bil v igri stadion Wembley v Londonu, a je kocka v četrtek končno padla na Portugalsko in Porto.

Stadion Dragao lahko sprejme do 50.000 gledalcev, a omejitev števila z upoštevanjem varnostne razdalje še ni dokončno določena. Uefa je sporočila, da bo navijačem obeh klubov na voljo po 6000 vstopnic.

Razlog za selitev je predvsem zagotavljanje možnosti za ogled tekme navijačem obeh klubov. Po nedavni odločitvi vlade Združenega kraljestva, da Turčijo uvrsti na rdeči seznam za potovanja, angleški navijači namreč ne bi mogli obiskati tekme v največjem turškem mestu.

"Po letu dni brez možnosti obiska stadionov smo bili pri Uefi mnenja, da je treba storiti vse za zagotovitev prisotnosti navijačev obeh finalistov," so zapisali pri zvezi. Uefa je razmišljala tudi o možnosti selitve tekme v Anglijo, vendar se je na koncu zaradi težav z zagotavljanjem izjem za obiskovalce iz drugih držav odločila za Porto.

"Po takšnem letu, ki so ga preživeli navijači, ne bi bilo prav, če si največje tekme v sezoni svojih klubov ne bi mogli ogledati s tribun," je ob tem zapisal predsednik Uefe Aleksander Čeferin.